Askarteluohjeita aikuisille

Sivuiltani löydät askarteluohjeita aikuisille, mutta joskus innostun myös jakamaan ideoita ja vinkkejä lasten kanssa askarteluun. Olen harrastanut askartelua pitkään, mutta en varsinaisesti ole koskaan ollut mikään kädentaitaja. Tykkään tehdä leppoisia, nopeasti valmistuvia töitä, joissa oma luovuus pääsee valloilleen. Minulle askartelussa lopputulosta tärkeämpää on hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Sen tähden blogistani ei useimmiten löydy askarteluohjeita, joissa on tarkkoja kaavoja tai ehdottomia sääntöjä.

Olen askartelun saralla puoliammattilainen. Olen päässyt tekemään erilaisia askarteluun liittyviä töitä. Olen esimerkiksi opettanut kursseja kuluttajille ja tukkuasiakkaiden liikkeille, tehnyt malleja erilaisille yrityksille,  esimerkiksi edesmenneelle Tiimarille ja muille pienemmille kotimaisille yrityksille, perustanut ja päätoimittaanut Paperilla -lehteä, lisäksi teen askartelujuttuja Ihana-lehteen. Lisäksi minulta on ilmestynyt kirja, Ihanat albumit (2016). Olen kiitollinen siitä, että minun on ollut mahdollista kehittyä rakkaan harrastukseni parissa tehden monipuolisia ja kiehtovia töitä.

Askarteluohjeita olen tehnyt liittyen sekä skräppäykseen, että muihin askarteluihin. Erityisesti pidän juhlien järjestämisestä ja niihin liittyvistä DIY somisteista. Pääasiassa töitäni yhdistää materiaali, paperi. Paperi kiehtoo minua monipuolisuutensa ja helpon käsiteltävyytensä ansioista.

Askartelu on minulle enemmän kuin puuhastelua keittiön pöydän ääressä. Se on tapa elää, jäsentää asioita ja ilmaista itseä luovasti. Askartelu on tapani rentoutua.

Askarteluvideot

Olen tehnyt kaksi videosarjaa joista ensimmäinen on Tekniikka torstai. Se keskittyy esittelemään erilaisia mixed media tekniikoita. Toinen sarja on Ihanat albumit skräppäyskoulu, missä videoiden avulla kerrotaan mitä on skräppäys ja haastetaan katsojia tekemään sivuja omiin albumeihinsa.

 

 Askarteluohjeita

Skräppäys