Pan Pastels -värit ovat yksi suosikki väreistäni askartelussa. Pidän todella paljon niiden pehmeästä jäljestä ja monipuolisista käyttömahdollisuuksista. Pan Pastels -värit askartelussa tuovat uusia mahdollisuuksia, sillä ne voi sekoittaa toisiinsa, kerrostaa ja poistaa, mikä saa lopputuloksesta todella kerroksellisen, elävän ja hauskan. Pan pastelsit sopivat hyvin myös heille, jotka eivät halua sotkea erilaisten mixed media mömmöjen kanssa, mutta haluavat silti kokeilla jotakin uutta!

Pan Pastellit myydään tälläisinä pieninä kakkuina. Väreissä on valtava määrä pigmenttiä ja niitä voi käyttää erilaisille pinnoille. Erilaisia värisävyjä löytyy jopa 80. Pan Pastellit eivät kiinnity alustaan ilman fiksatiivia, tämä tarkoittaa sitä, että värit reagoivat toisiinsa ja esimerkiksi kosketukseen, ellei niitä ole kiinnittänyt. Tämä on sekä hyvä, että huono puoli, jota voi käyttää hyödykseen erilaisissa tekniikoissa.

Pan Pastels -värit askartelussa

Tässä sivussa olen ensin värjännyt sivun erisävyisillä sinisillä Pan Pastelleilla. Sen jälkeen otin esille sabluunan ja babywipesin ja lähdin pyyhkimään väriä pois sabluunan läpi. Värin pyyhkimiseen käy myös pyyhekumi, mutta tälläisen pienikuvioisen sabluunan kanssa babywipe on näppärämpi ratkaisu.
Kumitettuani haluamani määrän väriä, kiinnitin lopputuloksen hiuslakan avulla. Lakkakerroksen kuivuttua alin kerros on turvassa, eli en pysty siihen enää vaikuttamaan, enkä pyyhkimään väriä pois vahingossa.
Seuraavassa kerroksessa lisäsin Pan Pastelleita sabluunan läpi paperiin. Väriä levitetään siihen erityisesti tarkoitetuilla sienellä. Sieni eroaa perinteisesti musteen levittämiseen käytetyistä meikkisienistä sillä, että se on jämäkämpi. Kun tämä kerros oli valmis, kiinnitin värin taas hiuslakalla.

Lopuksi somistin sivun ihan perinteisin keinoin kakkupaperilla ja erilaisilla koristeilla.

Pan Pastellit olen saanut blogin kautta käyttööni yhteistyö kumppaniltani Temperalta. Jos kaipaat lisää ideoita Pan Pastels värien käyttöön, vilkaise Pinterest tauluani!