Tänään vietetään naistenpäivää. Mikä olisikaan parempi päivä pohtia hieman omaa naiseuttaan. Koska minulle on luontaista pohtia asioita tekemisen kautta, syntyi aiheesta skräppäys – Ihanaa naistenpäivää.
Täytän ensi kesänä 36 -vuotta, mikä wikipedian mukaan tarkoittaa keski-ikäisyyttä. Nuoruus alkaa olla ohi, ihan virallisesti. Tuntuu kuitenkin, että iän mukana itsevarmuuteni ja oma naisellisuuteni on vahvistunut. En enää jaksa arvioida itseäni muiden kautta, tai stressata niin paljoa mistään yleisistä kauneusihanteista, muiden odotuksista tai mielipiteistä. Se on polku on jo nähty, eikä siitä hyvä seurannut.
Näin keski-iän kynnyksellä osaan arvostaa omia saavutuksiani, antaa kiitosta itselleni ja läheisilleni ja iloita onnistumisistani. Ei sillä, etteikö epävarmuus edelleen välillä valtaisi mieltä tai mikä pahempaa, itsesääli. Nykyisin tiedän niiden vaiheiden kuuluvan osana elämään. Otan ne vastaan, mutta osaan päästää niistä myös irti. En enää piiloudu niiden taakse uuden edessä.
Iän myötä olen oppinut hyväksymään oman epätäydellisyyteni ja arvostamaan niitä piirteitä, jotka aikaisemmin aiheuttivat häpeää tai nolostumista. Olen ymmärtänyt, että persoonalliset piirteeni ovat minulle rikkaus ja voimavara. Haluaisin ihmisenä kehittyä vielä monella saralla ja koen olevani monen asian suhteen keskeneräinen. En kuitenkaan koe, että elämäni tässä ja nyt, matkalla, olisi yhtään sen vähempi arvoista kuin kenties vuosien kuluttua, kun olen saavuttanut osan tavoitteistani.
Voin sanoa olevani Ihana nainen, juuri nyt!

Tässä teemaan hyvin sopiva sivu, jonka olen tehnyt viime kesänä, näiden ihastuttavien kuvien inspiroimana. Sivussa on käytetty gelliplatea, musteita, mistejä, leimaisimia ja muutamia valmiita koristeita. Tykkään sivun keveästä ja onnellisesta tunnelmasta! Kannattaa myös käydä inspiroitumassa Paperilla blogin upeista töistä. Klik.

Oikein mukavaa naisten päivää sinulle Ihana nainen!