Mä olen niin joulukalenteri ihminen, mutta samalla niin vähän joulukalenteri suklaa ihminen. En kestä edes ajatusta siitä, että joulunodotus ja ylivuotiselta maistuva kehno pääsiäismunasuklaa kuuluisi yhteen. Siis millään tasolla. Pahoitteluni kaikille pääsiäismunasuklaan ystäville, mut ei vaan pysty ymmärtää. Näin ollen olen diktaattorimutsina kieltäynyt ostamasta suklaakalentereita myös lapsilleni.

Ilman joulukalentereita perheessämme ei kuitenkaan olla, vaan jokaisella lapsella on Partiolaisten advettikalenteri joka muuten alkaa jo ensimmäisenä adventtina. Sen lisäksi, että olen diktaattorimutsi, olen myös DIYmutsi, joten meillä on aina myös itse tehty joulukalenteri lapsia ilahduttamassa.

Tänä vuonna toteutin Pinterestistä löytämäni idean. Yksinkertainen, mutta mielestäni aika näyttävä  ja omaa silmääni ilahduttava lopputulos. Vähän tällainen ite tein ja säästin tyyppinen projekti, jos tiedätte mitä tarkoitan.

DIY joulukalenteri

DIY joulukalenteri – Pienoismallikuusi paperimassalaatikko joulukalenterin ohje

Kaikessa yksinkertaisuudessaan olen tehnyt joulukalenterin niin, että tein paperimassalaatikoiden keskelle reiän saksien kärjellä, tökkäsin kuusen reikään ja taitoin läpi menneen osan kuusen “rungosta” kannen alle sivuun. En siis ole liimannut saati muuten kiinnittänyt kuusia paikalleen. Tämä siksi, että yritän helpottaa tulevaa säilytystä.  Kuuset olen tilannut ebaysta, sillä en löytänyt suomesta kauppaa, joka myisi pienoismallitöihin tarkoitettuja kuusia. Sellaisia varmasti on, joten jos tiedät, linkkaisitko kaupan tänne blogiin!

Oleellinen osa kalenteria on tietysti numerot, joiden avulla oikean luukun löytää. Tässä kalenterissa olen tehnyt numerokyltit lipuiksi. Nämä on jääneet yli eräästä toisesta projektista, josta ehkä joskus myöhemmin lisää. Siihen liittyen kuitenkin pieni vinkki. Tsekkaa Helmisirola.com. Aivan ihania kuvitustöitä.

Värjäsin liput vesiliukoisilla Distress musteilla vanhan näköisiksi ja ihan lopuksi käpristin ne suikkapuikkoa apuna käyttäen. Tämä ei tietysti ole lopputuloksen kannalta välttämätöntä, mutta halusin tuoda kuusiin vähän vintagehenkeä. Näissä voisi näyttää hauskalta myös esimerkiksi pieni latvatähti, jossa numero on. Liput olen liimannut kiinni kuusten latvaan.

Jos sulla ei just satu olemaan musteita ja tälläisiä valmiita lippuja, niin piirrä omat lippusi tukevalle akvarellikartongille tussilla, joka ei liukene veteen. Värjää sen jälkeen kartonki vahvallateellä. Saat tosi hienon ikääntymisefektin ihan kotikonsteinkin!

Seuraava homma onkin sitten keksiä mitä näihin pieniin laatikoihin laittaisi. Oleellista on, että yhdestä laatikosta löytyy jotakin pientä jokaiselle lapselle. Ehkä sitä hyvää suklaata, mutta kenties myös jotain pieniä lappuja, jotka sisältävät lupauksen yhteiseen tekemiseen.
DIY joulukalenteri

Kaipaisinkin nyt teidän lukijoiden ideoita siitä mitä sinä laittaisit joulukalenteriin? 

Ihanaa viikkoa sulle! Ja oothan laittanut merkille, että joulukuussa täällä alkaa huisin hieno DIY -joulukalenteri, jonka teossa te lukijat olette mukana. Lupaan takuu varmaa joulufiiliksen nostatusta.

PS. Tässä postauksessa on linkkejä, joita suosittelen ihan ilman taloudellisiakytkyjä. Koska aattelin, että tekin tykkäisitte. Koska mä ainakin tykkään.