Pääsiäsikranssi syntyy omasta pihasta löytyvistä tarvikkeista ja kasvivärjätyistä kananmunista. Rento, luonnollinen tyyli syntyy kun jätät oksia hapsottamaan etkä stressaa liikaa. Kranssien tekeminen on hauskaa!

Pääsiäsikranssi

Rakastan kransseja. Tykkään, että joka juhlaan ja vuodenaikaan pitäisi olla oma kranssi. Jotka sitten rehellisyyden nimissä killuvat seinällä kunnes saadaan seuraava aikaiseksi. Toisaalta yhden kaapin päällä majailee koivukranssi ilman mitään sesongin mukaista koristetta, koska se on minusta jo sellaisenaan kaunis.

Pääsiäiskranssi

Kranssin aihio on tehty koivunoksista. Muistathan, että oksat eivät kuulu jokamiehen oikeuden piiriin. Voit kerätä niitä omilta mailtasi tai kysyä luvan maanomistajalta.

Tein ympyrän muodon ensin pelkistä oksista, mutta pyörittelin ympärille myös ohutta rautalankaa, jotta sain tukevamman kranssipohjan. Kananmunien alle pyörittelin pesän samaisista oksista ja kiinnitin sen ja pehmukkeeksi tulevat sammaleet rautalangalla kiinni kranssiin. Pääsiäisen kunniaksi liitin kranssiin muutamia oksia pajua ja liimasin pesään aikaisempina vuosina koristeltuja munia. Munat olivat jo parhaat päivänsä nähneitä, joten mielestäni ne sopivat mainiosti tähän käyttöön.

Kranssien tekeminen ei ole vaikeaa. Haastavinta on saada täydellinen ympyränmuoto, eikä sekään ole niin haastavaa, jos ei vain välitä. Kranssia saa kuitenkin muotoiltua venyttelemällä ympyrää varovasti eri suuntiin. Itselleni sopii tälläinen vähän räjähtänyt tyyli.

Pääsiäsikranssi