Arvatkaa mikä on mun suosikki sarjani? No Game of thrones tietenkin. Sarja on tullut Yleltä, mutta itse olen katsonut sen HBO:lta. Nyt sarja on katkolla kun kuudetta tuotantokautta kuvataan. Sarjaa kuvataan fantasiadraamaksi, mikä pitää paikkansa. Toisaalta vaikka Game of thronesissa on lohikäärmeitä ja muita fantasia elementtejä, on pääpaino kuitenkin siinä draamassa. Jota siis on. En ainakaan tiedä mitään muuta sarjaa jossa päähenkilö saattaa ihan yllättäin heittää veivinsä. Tai siis useampikin päähenkilö. Kuutos kaudelta odotamme mitä käy John Snowlle, joka sivu mennen sanoen oli oma suosikki hahmoni Tyrionin lisäksi. 
Ihan varauksetta en voi sarjaa kaikille suositella, sillä se sisältää huomattavan paljon K-18 kamaa, seksiä ja väkivaltaa. Toisaalta se on hienosti rakennettu, mukaansa tempaava ja yllätyksellinen seikkailu. Päätä itse oletko valmis Westerosin valtaistuin peliin.
Viime jouluna sain todellisen yllätyslahjan. Game of thrones 3D palapelin! Palapelissä on kolme kerrosta ja yli 1400 palaa. Alimman kerroksen 1000 palaa oli haastava. Värimaailma on käytännössä harmaan ruskea ja ympäröivä vesi on mustaa. Täytyy myöntää, että paloja sai hetken pyöritellä ennen kuin ne löysivät paikkansa. Toinen kerros olikin sitten paljon helpompi ja syntyi nopeasti. Ainut vaan, että ekan ja tokan kerroksen syntymisen välissä meni puoli vuotta kun projekti hautautui keittiön kaapin päälle.

Ihan päälimmäinen kerros käsittää kaikki merkittävät rakennukset ja tapahtumapaikat. Nämä oli mielestäni aika ankean näköisiä muovikappaleita, joten kaivoin esille läpikuultavat akryyliinkit, joiden avulla sain muovipalasiin vähän eloa ja ilmeikkyyttä. Eli käytännöllisesti katsoen maalasin joka ikisen muovikappaleen uudestaan. Ja se kannatti.

Akryyli inkkejä on sekä perusvärisinä, että metallinhohtoisina. Tähän projektiin käytin pääasiassa metallinhohtoisia, mutta osaan sekoitin perusvärejä mukaan, niin että sain esimerkiksi hopeanhohtoista sinistä väriä. Metallinhohtoiset akryyli inkit olen saanut Netmanner liikkeestä.

Aloin tietenkin heti haaveilemaan vielä hienommasta pienoismallikartasta. Sellaisesta minkä eteen olisi oikeasti nähty vaivaa. Jossa olisi vuoristot ja kaikki muut maan muodot kunnolla näkyvissä. Ehkä se on ensi vuoden projekti!
Oletteko te innostuneet palapeleistä? Tai Game of thronesista?