Mikä mahtaa olla in?
Jos Cha messuihin on luottamista, niin muutamia selkeitä trendejä nousi esille. Monet trendit näkyivät selkeästi jo osastojen koristelussa. Yhtenä esimerkkinä nämä kirjaimet, joita oli käytetty somisteena useilla eri osastoilla, mutta joita markkinoitiin myös yksittäisinä kuluttajille suunnattuina tuotteina. Ylipäätään yksi trendi oli minusta kodinsisustus ja juhlakoristelu.
Useat osastot oli rakennettu niin, että niistä saattoi poimia suoraan ideoita juhlien koristeluun tai kodin sisustamiseen. Väreinä oli käytetty paljon kirkkaita sävyjä, pinkkiä, turkoosia, oranssia ja keltaista. Pirteitä, tyttömäisiä värejä! Syötävän söpöjä kokonaisuuksia.
Vesivärit pitivät pintansa tänäkin vuonna ja monilla yrityksillä oli edelleen tuotteita, joissa näkyi vesivärimäinen pinta. Lisäksi markkinoille oli tullut hauskoja resistant (eli hylkivä) kanvas tauluja, joissa teksti tai kuvio on painettu kanvakselle, niin, ettei vesiväri tartu sen päälle. Hauska idea, vai mitä sanotte? Tähän samaan trendiin voi yhdistää myös käsinkirjoitetut tekstit, joita on nyt paljon. Lähes jokaisella paperivalmistajalla omansa.
Yksi selkeä trendi oli kulta ja erilaiset kiiltävät yksityiskohdat. Kultaa ja kiiltoa löytyi niin juhlakoristelusta, kuviopapereista kuin erilaisista koristeistakin. Kultaa oli kuitenkin käytetty maltillisesti, niin ettei lopputulos ollut millään lailla kitch vaan enemmän söpöyteen taipuvaa. Kulta oli yhdistetty monesti lempeisiin pastellisiin sävyihin.
Saman kulta ja kimallus trendin alle mahtuvat erilaiset hileet ja kiilteet joita oli näytillä useilla eri osastoilla. Kimalteiden uusi tuleminen on tehty trendikkääksi ja useat isot brändit ovat tuoneet markkinoille oman kimalteensa ja ne olivat esillä näyttävästi isoissa laispurkeissa.
Tietysti muodissa on myös mixed media. Yhä useammat yritykset tuovat markkinoille omia mixed media mallistojaan. Sabluunoita, erilaisia mistejä eli suihkutettavia musteita, musteita ja leimasisimia on lukematon määrä. Tänä vuonna Prima marketing myös lanseerasi oman mixed media tuotesarjansa, joihin kuuluvat erilaiset gessot, gel mediumit ja muut tarve aineet.

 

 

Viime vuoden tapaan taskuihin tehty Project life tyyppinen skräppäys on edelleen voimissaan. Erilaisia kansioita, taskuja ja elementtejä on lukematon määrä. Tänä vuonna rinnalle ovat tulleet planerit, eli kalenterimaiset kansiot, joihinvoi halutessaan lisätä kuvia, tekstejä tai vaikka piirroksia.

Itse sorruin reissullani kahteen trendiin. Hankin itselleni kultaisilla teksteillä somistettuja Project life taskuja. Siinäpä urakkaa ensi vuodeksi! Kuinka moni lähtee mukaan yrittämään?

Mikä näistä oli sinun suosikkisi? Uskotko jonkun muun trendin lyövän läpi? Minkä trendien uskot vaikuttavan suomessa kaikkein vahvimmin? Oliko trendeissä jokin, mikä ei sytytä yhtään? Vaikuttavatko trendit sinuun?