Olen välillä yrittänyt innostua smoothieista, mutta huonolla menestyksellä. Olen ostanut törkeän hintaista luomu megaterveellistä smoothie mixiä koittaessani päästä mukaan trendin harjalle, mutta turhaan. Maku oli paha ja koostumus kammottava.

Smoothieissa minua hämmentää yksi asia. Jos haluan hyvää smoothieta, niin laitan siihen paljon hedelmiä ja vähän mitään pahanmakuista täyteainetta. Harva meistä haluaa syödä pahanmakuisia asioita muussattuna, sillä silloin ne pahanmakuisuuden lisäksi ovat muuttuneet tunnistamattomaksi mössömassaksi. Jotkut asiat, kuten avokaado, muuttuu mielestäni smoothiessa oudoksi.

Kysymys kuuluukin, miksi näitä hyvän makuisia elementtejä ei voisi syödä pelkiltään? Vai tuleeko smoothien arvo esille siinä, että harva sitten syö niin paljoa hedelmiä tai vihanneksia?

No, tänään taas otin härkää sarvista ja pistin smoothie koneen huutamaan. Tässä ohje jonka sovelsin omasta päästäni:

1 vihreä omena kuorittuna
1 appelsiini kuorittuna
1 kourallinen tuoretta pinaattia
loraus makeuttamatonta mantelimaitoa

Koko sotku sekaisin blenderissä ja ei muuta kuin ääntä kohti. Jopa tyttäreni 6v kelpuutti juoman. Ja ei sillä, hyväähän se olikin. Mutta juju piileekin siinä, että tykkään kaikista muista osista paitsi mantelimaidosta, jota maistoin ensimmäisen kerran.

Aamupalaa, saatika sitten lounasta en pystyisi smoothiella korvaamaan. Enemmänkin tämä minusta on sellainen siinä sivussa nautittava juoma. En todellakaan saa kaivettua itsestäni smoothie ihmistä. Sellaista joka elää pelkällä nestemäisellä ravinnolla. Minä haluan pureskellä.

Tein pientä googlailua aiheella “smoothie miksi?” ja löysin ihan hyvää argumentointia trendijuoman puolesta. Tiedättehän googlen, se tietää kaiken.  Ravintoaineet imeytyvät helposti elimistöön kun hedelmän rakenne on rikottu. Juomasta saa antioksidantteja, kuituja ja ties mitä hyvää ja terveellistä.
Ehkäpä lähden varovaisesti kokeilemaan smoothieita jatkossakin. Juuri tällä tyylillä, että yhdistelen itselleni mieluisia aineita yhteen, enkä edes alussa yritä olla liian terveellinen.

Oletteko te lähteneet mukaan smoothie trendiin? Mikä on lempi ohjeesi? Miksi juot smoothieita? Onko näissä juomissa sinun mielestäsi mitään järkeä?