Hautautuvatko valokuvasi kovalevylle? Kuinka usein kuvia tulee enää selailtua sen jälkeen kun ne on ottanut? Tuntuuko, että mitä enemmän kuvia ottaa, sitä vähemmän niitä katselee?
Ratkaisu on … *rumpujen pärinää*… Project life!
Project life on valokuva-albumin kokoamista, jossa askartelu on pienessä roolissa, pääpainon ollessa valokuvissa ja tarinoissa. Albumit kootaan sivuihin, joissa on valmiiksi pienet taskut valokuville. Ihan niin kuin ennen vanhaan kun filmistä teetetyt kuvat sujautettiin valokuvakansioihin. Tässä erona on se, että albumeihin voi laittaa erikokoisia kuvia ja osan taskuista voi koristella niihin sopivilla lapuilla. Valmiilla tai itse tehdyillä.
Miten homma toimii käytännössä?
  • Hanki tarkoitukseen sopiva kansio ja muovitaskuja
  • Tulosta kuvat tai tulostuta ne liikkeessä
  • Sommittele kuvat sivulle ja lisää koriste elementtejä
  • Kirjoita teksti

 

Olen jo kolme peräkkäisenä vuonna koonnut valokuvistani Project life kansiot. En ole PL juttuja täällä blogissa juurikaan esitellyt, ja ihmettelen miksi. Homma on nimittäin helppoa, hauskaa ja inspiroivaa. Ennen kaikkea se sopii myös sinulle, joka et askartele.

Vaikka osa kuvista päätyy skräpättäväksi, jää moni kuva silti käyttämättä. PL tarjoaa mahdollisuuden saada nämäkin kuvat esille. Esimerkiksi lomareissuista skräppään yhden, ehkä kaksi kuvaa ja muut päätyvät Project Lifeen. PL:ssä kuvia tulee katseltua. Albumia tulee selailtua ohimennen, vieraiden kanssa, sukulaisten kanssa, you name it. Erityisesti lapset tykkäävät katsella albumia ja muistella mitä kaikkea on tehty.

Project life void näyttää juuri sellaiselta kuin haluat. Tyyli on vapaa. Voit laittaa paljon kuvia ja vähän tekstiä tai vähän kuvia ja enemmän kirjoittamista. Voit kirjoittaa käsin tai tietokoneella suoraan kortille. Kortteja voi hankkia digitaalisina, jolloin tulostat kerralla koko kortin ja liität sen muovitaskuun.
Nykyisin Project life tuotteita saa jo suomestakin. Omani olen hankkinut Decoretesta ja Kreatinasta. Kummassakin on oivallinen, nopea ja ystävällinen palvelu. Valmiiden koristeiden tai lappusten hankkiminen ei ole pakollista, mutta mitä vähemmän haluaa askarrella, sitä helpompaa kansioiden tekeminen on valmiiden materiaalien kanssa. Superaskartelija ei välttämättä tarvitse mitään uutta kanisoiden tekemiseen.

Miten teidän valokuville käy? Teetättekö te kuvia, laitatteko albumeihin? Tuleeko kuvia katsottua jälkeen päin?