Nyt se on täällä! Ai mikäkö? No mun kirja! Ihanat Albumit -Skräppää muistot talteen on kokonainen kirja pelkkää paperiaskartelua.  Oli kuulkaa aika hieno tunne pidellä käsissään suoraan painosta tullutta kappaletta. Melkein sai nipistää itseään, että onko tämä totta ollenkaan. Samalla vähän jännittää miten kirja otetaan vastaan. Tämä teksti on mainos, joka sisältää mainoslinkkejä omaan kirjaani. Siis tälläisiä: Osta oma kirjasi täältä.

Ihanat Albumit -Skräppää muistot talteen painottuu skräppäykseen, eli valokuva-albumiaskarteluun, mutta mukana on myös kortteja ja mixed mediaa. Eli kaikkea sitä ihanaa, mistä tykkään. Ja mun tavoite on, että jokunen uusi ihminen löytäisi paperiaskartelusta itselleen harrastuksen, jossa on mahdollisuus toteuttaa omaa luovuuttaan.

Oletteko muuten kuulleet Luovan prosessin vaiheista? Ne menevät suunnilleen näin 1.) Tämä on mahtava idea! 2.) Tämä on yllättävän monimutkaista. 3.) Tämä on paskaa. 4.) Minä olen paskaa. 5.) Tämä saattaa olla ok. 6) Tämä on mahtavaa!

Voin kertoa, että pitää paikkansa. Nuo vaiheet. Ensin on ihan niin, että hitto mä teen kirjan! Siitä tulee mahtava! Mulla on niin paljon hyviä ideoita. Sitten on silleen, et mut kuka sen kustantaa, mitä se sisältää, kuka sen kaiken työn tekee ja millä ajalla ja mikä oikeastaan yli päätään on järkevää? Sitten on silleen et ei tästä tuu mitään. Ei mulla riitä resurssit. En mä kerta kaikkiaan jaksa. Sitten sä tajuut, ettet sä oikeastaan edes osaa, sä et kertakaikkiaan edes hallitse perus asioita. Eikä sulla ole mitään sanottavaa, eikä annettavaa. Oikeastaan koko kirja oli ihan sutena syntynyt idea, eikä susta ole mihinkään. Sen jälkeen jostain hiipii valo pilkku ja sä olet että no, on tässä sentään jotain hyvää, niin kuin vaikka kannet. Ja oikeastaan tää on ainakin uudenlainen näkökulma tähän asiaan verrattuna edellisiin teoksiin. Ja oikeastaan sä näetkin että ehkä tää projekti oli sittenkin ihan mukiin menevä juttu. Et ehkä tässä sittenkin on jotain mahdollisuuksia. Ja paperikin on aika kivan tuntuista. Sit sä pari päivää siinä fundeeraat ja punnitset ja sitten ihan pikku hiljaa susta alkaa tuntua, että ehkä tää sittenkin oli loisto idea! Että hittolainen, oikeen kirjan tein, että aika makee juttu!

Haluan kiittää muutamia kanssa askartelijoita inspiraatiosta, neuvoista ja askartelun ilon jakamisesta. Suosittelen, että käyt näissä blogeissa fiilistelemässä, sillä he ovat kotimaisia askartelun supertalentteja. Elina – Elina’s Arts and crafts, Riikka –Paperiliitin ja Kaarina – Ihana -lehti.

No joo, sellaista liittyi tekemiseen, mutta nyt se on täällä. Tein oikeen mainos videonkin. Pistän täällä blogissa arvonnan pystyyn heti kun postipoika toimittaa mulle lisää kirjoja. Tätä ekaa en millään malta arpoa vaan talletan sen mun tyynyn alle. Jos kuitenkin haluat varmistua siitä, että saat oman kirjasi, Osta omasi täältä.

Näin Atenan sivuilla kerrotaan kirjasta.

Ihanat Albumit -Skräppää muistot talteen

Puhalla valokuviin tunnelma upeilla tekniikoilla!

Ristiäiset, häät, ikimuistoinen matka – tai se tavallinen päivä, jolloin valokuvaan tallentui pieni pala kauneutta ja onnea. Kun kuvaan yhdistää skräppäämällä tekstiä, koristeita ja erilaisia taidetekniikoita, elämän tähtihetki tai arjen kauneus ei unohdu tietokoneen syövereihin vaan pääsee esille.

Ihanat albumit -kirja opastaa skräppäyksen perusteisiin, materiaaleihin, väreihin ja työvälineisiin. Skräppäyksessä voi hyödyntää kaiken sen pikkusälän, jota kertyy laatikoiden pohjalle. Kuvien ja tekstien yhdistely erilaisiksi kerroksiksi voi olla puhdasta askartelun iloa, väriterapiaa, omaa aikaa, itsensä toteuttamista, leikkimistä, kokeilua tai vaikkapa päiväkirjan pitämistä. Ihanien albumien keskeisenä ideana on, että jokainen aikaansaannos on itsensä näköinen kokonaisuus.

Kirjassa esitellään myös kymmeniä esimerkkiprojekteja, joista saa ideoita tärkeiden hetkien tallentamiseen. Skräpäten voi kokeilla uutta ja antaa tunteiden viedä.

 

Minna Enqvist on ohjaustoiminnan artenomi, joka on valittu vuoden skräppääjäksi 2010.

Tutustu kirjan näytelukuun!

PS. Osta omasi täältä.