Innostuimme työpajalla askartelemaan syksyisiä kurpitsoita näin syksyn kunniaksi. Tekniikaltaan nämä ovat tosi helppoja, sillä meillä on käytössä Sizzix leikkuri, jonka avulla lähes kuka tahansa pystyy leikkaamaan iri haasteellisiakin kuvioita. Työssäni kehitysvammaisten parissa leikkuri on ahkerassa käytössä, sillä sen avulla pystymme kiertämään toisinaan aika haasteellisen saksilla leikkaamisen. Leikkuri on myös tosi turvallinen, sen avulla on lähes mahdotonta teloa itseään.
Periaatteessa nämä pikkuiset kurpitsat onnistuvat myös ilman leikkuria, sen kuin taittelet paperista haitareita, jotka sitten liimaat yhteen rinkulaksi ja taitat kiekoksi. Yhteen kurpitsaan tarvitset kuusi rosettia.

Rosettien reunat voi ennen yhteen liimaamista tummentaa kevyesti musteella, jos haluaa niihin kuluneemman vintage lppkin. Olen myös lisännyt kurpitsoiden pintaan oranssin ruskeaa kimalleliimaa elävyyttä tuomaan.

Lehdet on leikattu Sizzixillä ja liimattu keppien kanssa keskelle kurpitsaa ylimmäisen rosetin keskellä olevaan reikään. Alhaalla vasemmalla näkyy kurpitsa, jossa kimalleliima on vielä märkää. Nyt kuvia katsellessa huomaan, että unohdin tehdä muihin kurpitsoihin pellava langasta rusetit, niin kuin alkuperäinen ajatus oli. Ehkäpä käyn vielä lisäämässä ne, ennen kuin kurpitsat pääsevät kattauksen koristeeksi.

Mukavia askartelu hetkiä sinulle!