Rakastan joulukalentereita, kaikenlaisia sellaisia, mutta erityisesti itse tehtyjä. Sellaisia joiden tekemiseen on nähty aikaa ja vaivaa. Erityisen paljon ajatusta ja rakkautta. Eikä sekään haittaa, että kalenteri on visuaalisesti näyttävä, taidokas käsityön tuote. Kalenterilla voi ilahduttaa lapsia, puolisoa tai vaikka omia vanhempia. Toteutustavassa on vain taivas ja mielikuvitus rajana.  Hauskoja ovat myös joissakin blogeissa pyörivät tunnelmalliset joulukalenterit. Seuraan esimerkiksi Kotipalapelin ja Muita ihania -blogin joulukalentereita.

Itse olen tänä vuonna kunnostautunut ostamalla Partiolaisten joulukalenterit ja yleisön vaatimuksesta Fazerin suklaa kalenterit. Kaikkia neljä. Ei vaan pystynyt parempaan. Vaikka Partiolaisten joulukalenteri on kyllä ostettavista se one and only, the kalenteri.

No mutta, päätin ratkaista joulukalenteri vajaavaisuuteni tälläisellä laajemmalla kalenteri ajatuksella, että jaan joulukuun noin puoliksi ja lanseeraan kaksi luukkuisen kalenterin. Ensimmäisessä luukussa esittelen muutaman viimehetken joulukortti idean heille, jotka eivät normaalisti askartele, mutta jotain pitäisi tehdä ja ehkä ottaa lapsetkin mukaan.

Näiden korttien tekeminen onnistuu kaikilta vauvasta vaariin. Tarvikkeet ovat yksinkertaiset, maalia, musta kynä ja irtosilmiä.

 

 

Kaikki kortit on tehty samalla idealla, ensin on töpötetty sormenjälkiä kartonkiin ja maalin kuivuttua on lisätty yksityiskohdat mustalla tussilla ja liimattu silmät paikoilleen. Lumiukkojen nenät oranssilla tussilla.

Millaisia joulukortteja te olette askarrelleet lasten kanssa?