Vein eilen maatiaislapseni Helsinkiin kaupunkilaiselämää ihmettelemään.  Oilin 6v, ensimmäinen ihmetys oli Stokkan pyörivä kello. Voi sitä ihmettä! Kello olisi riittänyt varmasti koko reissun pääkohteeksi, mutta mitä vielä, parempaa oli tulossa! Perinteisten jouluikkunoiden lisäksi oli tänä vuonna kokonainen ikkuna pelkästään Legoille. Ei huono idea ollenkaan. Niitä aikamme ihmeteltyämme siirryimme Senaatintorille karuselliin, siitä muutaman mutkan kautta takaisin Stokkalle ja kas, olimme koko perhe pyörällä päästämme kuin parhaatkin kaupunkilomalaiset. Kannattaa käydä myös katsomassa Stockmannin ruotsalaisenteatterin puolella olevana Jaffa animaatio. Epilepsia valoista huolimatta hauska kokemus.

Vaikka asumme noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta, niin aika harvoin tulee käytyä ihan ytimessä. Lähinnä keskustaan tulee tehtyä täsmä iskuja. Teatteriin, syömään, hakemaan jotakin jostain tietystä erikoisliikkeestä tai keikalle. Lähinnä kulttuuri rientoihin.

Eipä silti, tälläinen turisti pyörähdysoli paikallaan. Oli ihan mukavaa kuljeskella pitkin Aleksanterin katua ja piipahtaa näyteikkunan perusteella sisällä pop up kaupassa, My o My:ssa. Tai en tiedä oikeastaan tuosta pop uppeudesta, mutta sen lupaan, että kauppa oli ihanan hipsteri. Olisin ostanut sieltä vaikka mitä kivaa lahjaksi, niinhän taisin ostaakkin. Käsintehtyä suklaata (lasten opettajille), kivoja lahjapapereita (niiden pakkaamiseen) ja kivan yllätyksen pojalleni, joka tosin ei ollut kovin suuri yllätys, koska innostuimme kaikki ko. tuotteesta.

Senaatin torin Tuomaan markkinat ovat meille joka vuotinen perinne, yleensä olemme käyneet myösVanhan joulumyyjäississä, joita tänä vuonna ei enää ole, vaan myyjäiset on siirretty Kaapelitehtaalle. Olen pitänyt Vanhan myyjäistarjontaa Tuomaan markkinoita parempana. Tuomaan markkinoilla on kivoja juttuja ja upeita käsitöitä, mutta useimmiten myös rihkamaa. Vanhalla on pääsääntöisesti laadukasta käsityötä. Tänä vuonna Tuomaan markkinoilla on karuselli. Upea ilmestys illan hämärässä, täydessä valaistuksessa! Ja mikä parasta, karuselli on täysin ilmainen. Jonoa ei myöskään ollut, joten todella mukava lisä meidän Helsinkipäivään!

Lasten mielestä isolla kirkolla on maailman noloin sanonta. Ihanaa olla nolo mutsi.

Onko teillä jouluperinteitä, johon kuuluu käyminen jossain? Myyjäisissä, joululauluja kuuntelemassa tai muissa joulutapahtumissa?