Tämä kranssi on muutaman vuoden vanha projekti, mutta edelleen omasta mielestäni tosi hauska!

Minusta Amerikkalaishenkinen woodland teema on hauska, söpö ja täynnä mauttomuuden rajamailla kulkevaa muka luonnollisuutta. Woodland teema sekoittaa luonnonmateriaaleja ja muovia. Glitteriä ja sieniä. Tekolunta ja oikeita oksia. Teemaa on helppo soveltaa täällä kotosuomessa, sillä meillä on luonto täynnä ihan oikeita Woodland materiaaleja. Niihin kun liimaa vähän glitteriä pintaan niin johan ollaan woodlandin ytimessä.

Esim käpyihin voi laittaa vähän pinkkiä kimalletta. Tai maalata oksia kultaiseksi tai jotain muuta hauskaa, mikä korostaa kontrastia luonnonmateriaalin ja hileglitterin välillä.

Woodland kranssi

Koivurisut olen kerännyt mökiltämme. Kietaisin ne ympyräksi rautalangan avulla. Ihan pyörylää en saanut tehtyä, mutta onni onnettomuudessa, eläimet asettuivat paremmin soikeaan kranssiin. Jälkiviisaana olisin voinut laittaa risujen keskelle valmiin ympyrän muotoisen metallirenkaan, joka olisi pitänyt risujen muodon.

Kranssi kuivui rauhassa viikon verran. Jonka jälkeen levitin käsin gel Mediumia kranssin pintaan. Pyrin hieromaan sen oksiin niin, että mitään isoja könttejä ei jää mihinkään väliin. Sen jälkeen lisäsin Sinellistä hankkimaani tekolunta. Gel Medium muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi ja oksiin jää “kuura”. Kranssissa olevat eläimet olen ostanut ihan Prismasta, tähän kävisi ihanasti jotkin kivat vintage koriste-esineet, mutta sellaisia ei varastoistani löytynyt.

Linnut on saatu edesmenneestä Tiimarista. Lintuihin suihkutin valkoista nestemäistä mustetta, koska niissä ollut punainen väri oli hyvin intensiivinen. Levitin eläintenkin päälle Gel Mediumia ja pyörittelin tekolumessa. Woodland on siitä mukava paikka, että siellä sataa aina lunta!

Woodland kranssi

 

Woodland kranssi

Appelsiini renkaat olet kuivattanut uunissa. Ne on helppo tehdä, leikkaa vain appelsiini ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet leivinpaperille. Kuivata viipaleet n.50 asteessa, uunin luukku hieman raollaan. Appelsiinit ja kanelit olen niin ikään kuunnittänyt Gel Mediumilla kiinni kranssiin.

Millaisia joulukransseja sinä olet tänä vuonna tehnyt? 

PS. kannattaa katsastaa myös pulloharjakuusten ohje.