Olen aivan ihastunut tähän taannoin Paperilohikäärmeestä hankkimaani Gelliplateen. Käytän gelliplatea säännöllisesti työpajallani. Gelliplate sopii hyvin erityisryhmien kanssa työskentelyyn, sillä lopputulos on aina upea!

Työssäni kehitysvammaisten ohjaajana pyrin käyttämään erilaisia luovuia menetelmiä, missä asiakkaitteni oma luovuus pääsee esille. Gelliplate on hyvä esimerkki helposta, hauskasta ja lopputulokseltaan näyttävästä tekniikasta.
Asiakas itse on valinnut värit ja levittää ne Gellin päälle telalla. Tässä otoksessa gessoa lurahti hieman liikaa, mutta lopputulos oli silti hieno.
Levitettyyn maaliin voi piirtää tylpällä esineellä, tässä piirretään pensselin päällä. Taustaa voi kuvioida myös leimaamalla siihen erilaisilla leimasimilla, tai vain kokeilemalla millaisia jälkiä erilaiset kammat, harjat ja muut asiat tuottavat.

Alla kuva joka syntyy kun piirstuksen päälle on painettu ihan tavallinen akvarellipaperi.

Tässä tehdään toista erää sabluunan avulla. 

Teimme kortteja sekoittamalla kahta eri tekniikkaa. Alla olevassa kortissa taustaa on ensin työstetty Pan Pastelleilla, jonka jälkeen siihen on painettu yllä olevan sabluunan kuva Gelli platea käyttäen. Lopuksi päälle on vielä leimattu isolla Stampendouksen leimasimella.

Ja tässä on toinen kortti jonka tausta on tehty gelliplatella. Gelliplate tausta ei välttämättä vaadi päälleen leimasin kuvaa, mutta tässä kortissa on haluttu leimata taustan päälle vielä erillisellä leimasimella.

Tämän tyyppinen työskentely sopii hyvin tilanteisiin, jossa halutaan tehdä paljon kortteja suhteellisen edullisilla tarvikkeilla ja nopealla tahdilla. Numeroita minulla on aika runsaasti, ne jäävät helposti käyttämättä kirjantarra -arkeista.

 

 

Aurinkoista päivää!