Pakko tunnustaa. Pidän raa’asta kalasta. Sushista, graavikalasta ja chevisestä. Kaikki edellä mainitut uppoavat meillä myös perheen pienimpiin, joten mistään aikuisten herkusta ei voida puhua. Chevise on suhteellisen tuore tuttavuus, maistoin sitä ystäväperheen luona ja päätin kokeilla itsekkin. Kannatti!
Chevise on viimeaikoina noussut ykköseksi helpon valmistettavuutensa takia. Sitrushedelmien happo kypsyttää kalaa juuri sopivasti. Olen tehnyt cheviseä alkupalaksi silloinkun haluan etukäteen valmisteltavan, helpon, mutta silti näyttävän alkupalan tai pikkusuolaista juhliin.

300 g lohifileetä
3 tl sitruunankuoriraastetta
1/2 kpl punasipulia
2 rkl ruohosipulia
2 rkl tuoretta tilliä
1 dl greippitäysmehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
(8 kpl ruisleipäviipaletta)

TEE NÄIN
4 t 30 min aktiivinen kokkausiaka 30 min maustuminen 4 t

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli. Pane lohikuutiot astiaan, jossa on tiivis kansi. Purista greippimehu lohikuutioiden päälle. Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sipulisilppu ja yrtit. Mausta ripauksella suolalla ja sokerilla. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi. Kääntele astiaa pari kertaa, jotta kaikki kalapalat maustuvat. Paista ruisleivät voissa paistinpannulla tai paahda paahtimessa. Tarjoile kylmä lohiceviche lämpimän ruisleivän päällä. Jos haluat vähähiilihydraattisen vaihtoehdn, tarjoile chevise esimerkiksi ohuen kurkkuviipaleen päällä tai siemennäkkileivän päällä. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, rouhitulla mustapippurilla ja tillin oksalla.

Ohje täältä.