No ei ole, mutta löysin kuva-arkistojeni kätköistä pari julkaisematonta asukuvaa. Ja arvatkaa mitä, kuvittelen kasvojeni kavenneen! Hassua, ettei peilistä huomaa muutosta, mutta valokuvista sen voi huomata. Kuinka motivoivaa!
No, vaikka kuvien otto hetkestä on vierähtänyt muutama kuukausi ja lämpötila on laskenut huomattavasti, niin mekkoa käytän ympärivuoden. Tässä olen yhdistänyt mustaa mustaan, sillä kuvat on otettu hautajaisasusta. Sama musta mekko näyttää ihan erilaiselta kun sen yhdistää värikkäämpiin vaatteisiin, kuten vaikka tässä postauksessa, kirjavaan puseroon. Mekko on takaa auki, mutta itse koen paljaan selän kiusallisena, joten olen yhdistänyt mekon aina johonkin puseroon tai neuleeseen. Ehkä joskus vielä rohkaistun ja lähden kylille avonaisessa selkämyksessä. Ehkä en.
Hautajaispukeutuminen aiheuttaa päänvaivaa etenkin lasten pukeutumisen osalta. Meidän lapsilla ei ainakaan ole koko mustaa juhlapukua olemassa. Niitä kun tarvitaan kovin harvoin ja lapset kasvavat sellaista vauhtia, että vaatekertaa joutuu aina tarvittaessa päivittämään. Me otettiin pieniä vapauksia juhlapukeutumisen suhteen ja nuorin poikamme saapasteli kirkkoon metsuripaita päällä.
Miten te olette sumplineet lasten juhlapukeutumisen? Koskeeko etiketti lapsia? Ja tarvitseeko hautajaisissa aina pukeutua mustaan?
Mekko: Junarose