Hei kaikki joulufanit! Tänään joulukalenterissa päästään sotkemaan vähän enemmän kun aiheena on mixed media. Haluaisin jakaa kanssanne näiden pallojen ohjeen, kun ne nyt ovat jo seikkailleet täällä blogissa vähän siellä sun täällä.
Peruspallot saavat ihan uuden ilmeen kun ne päällystetään vanhoilla kirjan sivuilla ja maalataan uudelleen. Jos sinulta ei löydy kaikkia käyttämiäni tarvikkeita, niin ei hätää, voit vallan hyvin käyttää juuri niitä tarvikkeita, joita kotoasi sattuu löytymään. Tärkeintä on kokeilla ja heittäytyä tekemään.

Mixed media joulupallot

Persoonalliset joulupallot syntyvät mixed mediaa käyttäen. Voit tehdä samalla tekniikalla kortteja tai vaikka päällystää vanhan rasian uuteen uskoon. Kokeile rohkeasti erilaisia mediumeita ja päästä luovuus valloilleen!
Tarvikkeita:
-Vanhoja joulupalloja
-Silkkipaperia
-Akryyli glaze tai muu läpikuultava akryylimaali
-Akryyli ink
-Musta öljypastelli
-Taustaleimasimia
-Liotinpohjainen muste
-Akryylimedium, modpodge tai vastaava
-Vanhoja kirjan sivuja
-Pellavalankaa
-Gesso
Poista ensin palloista ripustus”palat” mikäli lähtevät irti helposti. Liimaa pallon pintaan vanhoja kirjansivuja, käytä liimaamiseen läpinäkyväksi kuivuvaa limaa. Anna kuivua.
Leikkaa silkkipaperista haluamiasi kuvioita joko saksilla tai leikkuria apuna käyttäen. Liimaa silkkipaperikuvio pallon pintaan samalla liimalla kuin paperisuikaleetkin. Anna kuivua.

 

Piirrä muotojen reunat mustalla öljypastellilla. Levitä väri sormella pehmeäksi.

Levitä päälle ohut kerros gessoa. Gesson ei tarvitse peittää koko taustaa vaan paperi saa kuultaa läpi.

Maalaa kuvioiden reunat läpikuultavalla akryyli glaze värillä. Anna kuivua.

Leimaa kuvion reunoille sinne tänne lisää tekstuuria leimasimen avulla.

Anna palloille lisää elävyyttä metallinhohtoisella akryylimusteella. Voit maalata mustetta kevyesti sinne tänne. Älä peitä koko palloa maalilla. Laita lopuksi kiinnitys palat paikoilleen ja lisää pellavalankaa palan ympärille.

Valmiit pallot voit joko käyttää sellaisenaan, tai liimata ne esim kuumaliimalla kranssiksi.

Oletteko sinä tuunannut joulupalloja uuteen uskoon? Kommentoiminen kannattaa aina, sillä kaikkien seuraajien kesken arvotaan mukavia palkintoja joulukuun mittaan.