Syksyinen luonto on todella kaunis. Jäin oikein ihmettelemään sitä eilen kun kävin pienellä sienestysreissulla poikani kanssa. Mustikanvarpujen lähes neon punainen sävy, vaahteran upea liukuväritys keltaisesta punaiseen. Keltaiset koivut ja punaiset puolukat. Mikä väriloisto. Parasta titysti on se, että maisema muuttuu joka päivä, kellon ajastakin riippuen. Aamulla kaiken peittää valkoinen kuura. Jotenkin näitä miettiessäni päädyin askartelemaan luonnonmateriaaleista ja miksikäs ei. Koko pihamaa on käytännöllisesti katsoen täynnä askartelumateriaalia.
Päädyin tekemään syksyisen kranssin ulko-oveen.

Syksyinen kranssi pihalta löytyvistä tarvikkeista

Tarvikkeet:
  • Tuijan oksia
  • ohutta rautalankaa
  • sakset
  • ruusunmarjoja, kiinankärhön kukintoja tai mitä kaunista pihaltasi löytyykään

 

Aloitin harventamalla etupihan tuijia. Leikkasin niistä oksan sieltä, oksa täältä, niin ettei mihinkään muodostu isoa koloa tai muuta epätasapainoa. Samalla lailla leikkasin myös kärhöä ja ruusupensasta. Huomioithan, että naapurin pihalta ei aa kerätä kranssi tarvikkeita ilman lupaa.
Sen jälkeen tein ohutta rautalankaa käyttäen tuijista seppeleen. Kun seppele oli valmis pujottelin kiinankärhöt ja ruusunmarjat kranssin sisälle. JA vola! Valmista! Eikä kuulkaa maksanut mitään.
Syksyinen kranssi pihalta löytyvistä tarvikkeista

 

Syksyinen kranssi pihalta löytyvistä tarvikkeista

 

Syksyinen kranssi pihalta löytyvistä tarvikkeista

Millaisia askarteluita te olette tehneet luonnonmateriaaleista?