Enää muutama päivä aikaa lähettää joulukortit. Peruspaniikin paikka. Vaikka tänä vuonna olen sentään kunnostautunut korttien tekemisen kanssa, vaan kuka etsisi kaikki osoitteet?!
Olemme kehitysvammaisten asiakkaitteni kanssa askarrelleet tänä vuonna vähän erikoisempia kortteja. Tai ainakaan nämä eivät ehkä ole niitä perinteisimpiä. Teemme joka joulu kaikki yrityksemme joulukortit itse, lisäksi kaikki ne kortit, jotka vanhempani ja me itse lähetämme. Joskus innostun askartelemaan tämän lisäksi jotain ihan omia versioita, mutta jos inspiraatio ei iske,  niin näillä mennään.

 

Käytämme paljon Gelliplatea, joka on geelimäinen levy, jonka kanssa taustojen painaminen on sekä helppoa, että hauskaa. Lue lisää Gelli levystä täältä. Eikä muuten ole edes maksettu mainos! Olen vaan kerta kaikkisen ihastunut kyseiseen levyyn ja on mahtavaa, että levyjä saa pitkästä aikaa myös suomesta.

Olen tehnyt levyn käytöstä kaksi videota. Löydät ensimmäisen osan täältä ja toisen osan täältä.

Ohjeet mixed media joulukortteihin

  • Tee ensin keltaisen- ja sinisen sävyisiä taustoja. Käytä yhden sävyn tekemiseen 2-3 saman sävyistä akryylimaalia. Näin taustasta tulee elävä. Voit painaa yhteen taustaan useampia kerroksia, niin kauan kun olet tyytyväinen taustan sävyihin.
  • Leikkaa seuraavaksi keltaisesta korttipohjan kokoisia paloja. Usein näyttää kivalta, että pohjan ympärille jää korttipohjaa näkyviin kuvaa kehystämään. Leikkaa tällöin kuva hieman korttipohjaa pienemmäksi.
  • Leikkaa Sininensävyisestä taustasta saksilla irti kolmioita ja leikkuria tai mallia apuna käyttäen tähtiä.
  • Liimaa kolmiot ja tähdet paikalleen keltaiseen taustaan. Käytä läpinäkyväksi kuivuvaa liimaa, lakkaa tai mediumia. Anna kuivua.
  • Tummenna kortin reunat ruskealla Distress -musteella.
  • Piirrä seuraavaksi kuusen ja tähden ääriviivat kultausliimalla. Anna kuivua noin tunti, kunnes liima on muuttunut läpinäkyväksi.
  • Paina liiman päälle Mirror effect lehti. Irroita lehti varovasti.

 

 

Kannattaa myös käydä katsomassa muut joulukortti ideat täältä. Voit myös linkittää sinne omat ideasi. Teetkö ylipäätään joulukortteja itse?