Tervetuloa joulukalenterin pariin! Tänään vieraana on Miia ja hän kertoo meille, miten tehdään upeat, persoonalliset joulukuusenkoristeet. 

Mie oon Miia, MiiaFixaa blogista. Oon 28-vuotta, Imatralta jossa asustelen avopuolisoni kanssa. Oon aina tykänny tehdä käsillä kaikenlaista mahdollista. Tuunauksiin ja askarteluihin ideoita tulee millon mistäkin ja yleensä niihen tarvittavat tarvikkeet löytyvät jo valmiina kotoa, eli teen pienen budjetin DIY-Projekteja. Idea blogin perustamisesta lähti kun sain kutsun liittyä Kotopirkko Facebook sivuille yhtenä diy bloggaajana. Joten aika alkutaipaleella tässä vielä mennään. 

 


Joulukuusenkoristeita taikataikinasta!


Taikataikina ohje: Yhtä paljon vehnöjauhoja ja suolaa. Esim 1dl jauhoja, 1dl suolaa. Hiukan vettä. (2dl kuivaa ainetta tarvitsee noin 5rkl vettä).

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi vesi,vaivaa kunnes taikina on sopivan jämäkkää. Taikataikinasta voi tehdä melkeinpä mitä vaan,minä se näin joulun kunniaksi tein kuuseen koristeita. 
Ensin kaulin taikinasta sopivan paksuisen levyn (noin 0,5-1cm). 

Sain idean pöllö kuvioon vanhasta korustani,joten käytin pöllöä siten, että painoin hellästi kuvion taikinaan koruosalla jonka jälkeen leikkasin taikinasta  pyöreällä muotilla sopivan palan.

 Suosittelen taikataikina töille ilmakuivausta (yön yli) koska uunissa työt saattavat ottaa ruskeaa väriä pintaan. Jos kuitenkin näin halajaa tehdä niin uuni 150 asteeseen ja työt sinne noin 30-40 min. Ja roikkuville töille pitää muistaa tehdä reikä ennen uunia.

Koristeluun käytin käyttämättä jääneitä glitter kynsilakkoja,metallihohtoisia tusseja ja narua. 

Aika ihania pöllöjä, eikö? Oletko sinä kokeillut tehdä jotain taikataikinasta?