Olin viime viikolla Huomenta Suomi ohjelmassa kertomassa paperiaskartelusta, tarkemmin sanottuna joulukorteista. Jännitti, sillä minulla ei ole kauheasti kokemusta televisio esiintymisestä. Kutsu kuvauksiinkin tuli aika yllättäin, soittivat edellisenä päivänä, josko pääsisin haastateltavaksi seuraavana aamuna klo 6.50. Paikan päällä studiolla piti olla 6.10. Navigaattorini ilmoitti ajomatkan olevan 49 minuuttia, joten aikainen aamu oli tiedossa.

Yllättäin viiden aikaan ei vielä ollut muuta liikennettä juurikaan, joten ajomatka taittui nopeammin ja olin ajoissa paikalla. Nautin kupillisen kahvia ennen kuin pääsin maskiin. Se tulikin tarpeeseen, sillä myrsky oli katkonut meiltä sähköt, enkä juurikaan pystynyt kuin vilkaisemaan peiliin kännykän taskulampun valossa. Tuntui aika ihanalta aloittaa päivä sillä, että joku meikkasi ja laittoi hiukset! Siihen voisi melkein tottua. Etenkin jos kaikki tapahtuisi vähän pidempien yö unien jälkeen.

Olin saanut ohjeeksi ottaa mukaan paljon rekvisiittaa, valmiita kortteja ja työskentely välineitä. Mutta vasta paikan päällä selvisi, että minulla olisi kolme minuuttia aikaa siirtyä studioon, levittää tarvikkeet pikkuruisille pöydille ja valmistautua lähetykseen.

Kuvaa linkkaamalla pääset katsomaan videota!

 

Lähetysten välillä minulla oli aikaa askarrella lämpiön puolella. Tein muutaman yksinkertaisen kortin Sizzixillä. Vaikka laite ei mikään uusi juttu olekkaan, niin se keräsi kovasti ihmetystä! Olikin mukavaa näyttää miten paljon askartelu on kehittynyt silkkipaperin rustistelusta. Toiseen osuuteen lähteminen ei jännittänyt enää niin paljoa ja pääsin katselemaan miten säätä ja urheilu uutisia juonnettiin samassa tilassa.

Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan haastattelun toisen osuuden.

 

 

Kokemuksena TV:ssä esiintyminen oli todella mukava. Pääsin keskustelemaan askartelusta mm. pääministeri Jyrki Kataisen, rikostoimittaja Jarkko Sipilän ja Mauri Kunnaksen kanssa!