Diagnoosi: neuloosi

Olen aina katsellut vähän paheksuvan ihaillen niitä naisia, jotka ihan coolisti kaivavat puikot esiin milloin missäkin epäsopivassa tilanteessa. Koulussa, julkisessa liikenteessä, kahvilassa ja jopa kokousympäristössä. Olen ollut ihan huuli pyöreänä ihmetyksestä.  Ensin hieman kyräillen ja alta kulmieni paheksuen, sitten vähän kateellisesti ihaillen ja lopuksi silleen et miksen mäkin?

Välillä kimurantti suhteeni neulomiseen on vaipunut suloiseen unholaan, mutta toisinaan se nostaa päätään hyvinkin topakasti. Kuten silloin kun mieheni löysi ihan sattumalta pienen pussukan, josta löytyi yksi valmis ja yksi puoliväliin asti kudottu sukka. Siinä oli selvästi jo kaappineuloosin oireita. Salasukka.

Pysäyttäkää painokoneet: Neuloosi iski keski-ikäiseen naiseen!
Pysäyttäkää painokoneet: Neuloosi iski keski-ikäiseen naiseen!

 

Pyörittelin keskeneräistä neuletta hetken käsissäni ja päätin neuloa sen loppuun. Ihan tosta noin vaan. Täysin coolisti. Jouduin tietysti googlettamaan että mikä on ylivetokavennus ja kiilakavennus ja kiertäen oikein. Luojalle kiitos youtubesta!

Mutta sitten yht äkkiä mulla oli sukat. Ihan itse tekemäni sukat. Pidin niitä jalassa viikon putkeen ja säteilin ylpeyttä. Kerroin kaikille tapaamilleni ihmisille ihan muina miehinä, sivulauseessa, että olin kutonut sukat. Ihan itse. Sitten mieheni alkoi vihjailemaan jotain villan tuuletuksesta.

Eipä aikaakaan kun lapset halusivat moiset komeudet itselleen. Ja olihan sitä lankaakin tietysti jäänyt yli. Joten tuumasta toimeen. Ensimmäisen parin kohdalla youtube oli vielä ahkerassa käytössä. Tein oivalluksia. Toinen pari syntyi jo osittain ulkomuistista, youtuben sijaan riitti ohje. Kävin lanka ostoksilla. Kolmas pari syntyi coolisti telkkaria katsotessa. Harkitsin jopa puikkojen ottamista mukaan lentokoneeseen. Prisman bambupuikko valikoiman heikkous kuitenkin torppasi ideani ja tyydyin jättämään sukkapuikkoni kotiin. Nyt puikoilla on vanhimman lapsen sukat ja olen jo aika haka. En tarvitse ohjeita, kantapää näyttää aika prolta, vaikka itse sanonkin. Neuloosi on iskenyt siinä määrin, että pohdin jo kuumeissani, että pitäisikö kokeilla neuloa jotakin muuta kuin sukkia? 

Sukkamuija
Sukkamuija

Olen aivan villiintynyt tästä uudesta taidostani ja siitä, että lapseni tassuttelevat sukilla, jotka äiti on kutonut! Ihanan hyödyllistä! Olemme pian omavaraisia sukkien suhteen.

Jos sä olet yhtä vasta-alkaja, niin täällä on hyvät ohjeet kuvien kanssa. Suosittelen myös youtubea.

Oletko sinä innokas neuloja? Mitä suosittelisit tälläiselle aloittelevalle neulojalle seuraavaksi projektiksi? Linkkaa parhaat vinkkisi alle.