Mahtavaa, meillä on tänään ensimmäinen jouluvieras! Jouluvieraat jakavat meille  kaikille jotakin omasta joulustaan, reseptin tai askarteluohjeen, jotakin mikä tekee heidän joulustaan erityisen.

Milla kertoo miten taittelet upeat jouluiset tähdet, joilla voi koristella kuusen lisäksi myös vaikka lahjapaketit. Näistä tulisi myös upea kranssi.

Olen Milla. Pää pilvissä, mutta jalat tiukasti maassa ruuhkavuosia elävä perheenäiti. Työssäni istun tiukasti toimistotuolissa, joten vapaa-ajalla tykkään lähteä koiran ja perheen kanssa luontoon tai upottaa sormeni puutarhan multaan, tai vaikkapa väkertää näitä hurmaavia paperitähtiä. Viime vuosina olen hurmaantunut kovasti myös valokuvauksesta ja haluan tulla siinä koko ajan paremmaksi, kun vain aikaa olisi tarpeeksi. Aina, kun ehdin päivittelen blogiani, jossa eletään vuodenkierron mukaan vaikka nimi onkin Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita.

Hurmaannuin näihin paperitähtiin viime jouluna. Paperisuikaleita voit leikata itse, muista vain leikata niistä tarpeeksi pitkät, jotta taitokset onnistuvat. Ohessa oleva kuva sarja kertoo havainnollisesti, miten ja mihin suuntaan taitokset kääntyvät: esimerkiksi kohdat 8-10 ja 13-14 tulee tehdä kummallakin puolella tähteä.

Vaikka tykkäänkin kaikista neljästä vuodenajasta, syksy on minulle rakkainta vuodenaikaa. Siinä on ripaus kaipausta ja kaihoa, mutta myös iloa tulevasta joulunajasta. Blogini on saanutkin nimensä siitä hetkestä, kun ensimmäiset lumihiutaleet leijailevat hiljalleen maahan…Olen jouluhullu, ja toivon että joulunodotuksen aika ei päättyisi koskaan. Taidan olla tartuttanut taudin myös lapsilleni!

Tärkeää tässä ajassa on lasten odottava ilo, tähtien tuike kirkkaalla iltataivaalla. Hetki, kun saa käpertyä sohvaan kynttilänvalossa viltin alle ja hörppiä kuumaa glögiä. Ja jossain alitajunnassa soi hiljaa joulun sävelet.

Toivon sinulle oikein rauhallista joulun odotuksen aikaa ja loputtomasti tähtien tuiketta,

Milla

p.s. jos jokin jäi tähtien tekemisessä mietityttämään, ota rohkesti yhteyttä!

Blogi: Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita
Instagram: @millarosenlund
@: kuntaivaaltasataa@gmail.com

 


Lopuksi vielä pieni jouluinen haastattelu Rouva E:n tapaan.

Kuuluuko jouluusi jokin perinne tai tapa, jota ilman joulu ei tule?
Joulukuusi otetaan sisään niin varhain kuin vain mahdollista, ja se on minulle koko joulunajan kohokohta ja rakkain perinteemme. Tänä vuonna keittiöremontin vuoksi ”joudumme” ottamaan kuusen vasta lähempänä joulua. Jouluaaton aamuna katsomme yhdessä joulurauhaa, ja tonttu on käynyt jättämässä pojille pienet paketit. Tämä aloittaa joulunviettomme. Joulurauha on minulle henkilökohtaisesti tärkeä perinne jo lapsuudesta alkaen.

Mitä uutta joulupöydästäsi löytyy tänä vuonna?
Meillä on onni päästä anoppilan ja omien vanhempieni valmiseen pöytään 🙂 Kotiin hankimme brunssimaiseen tyyliin erilaisia herkkuja aaton ja muiden pyhäpäivien illanviettoihin.

Joululaulusuosikkisi?
Voi näitä voisi olla montakin…Tykkään perinteisistä joululauluista, mutta myös uudemmissa on melodioita, joita hyräilen hiljaa itsekseni.

Mitä toivot lahjaksi?
Rauhaa ja lepoa. Paras joululahja taitaa tänä vuonna olla (toivottavasti) jouluksi valmistuva keittiöremontti.

Tuleeko teille joulupukki?
Kyllä tulee. Lapsen usko on vielä pojillamme sitkeässä, ja tuohan tuo harmaapartainen ukki omanlaisensa tunnelman aattoiltaan.

PS. Jos sinulla on hyvä jouluinen idea tai resepti, niin tule meille jouluvieraaksi. Lue lisää täältä.