Skräppäyskoulu osa 3 keskittyy tarinointiin. Tarinointi tarkoittaa sivussa olevaa kertomusta, joka avaa kuvantarinaa tai liittää otsikon ja kuvan yhteen.

unelmienkeittiounelmienkeittio_2

Skräppäyskoulu osa 3 -tarinointi

Monille skräppäyksen harrastajille tarinointi on haaste. Toisille se on luontevaa ja tarinat syntyvät kuin itsestään, kun taas toiset miettimällä miettivät jotakin kirjoitettavaa.

Itse kuulun vähän kirjoittaviin skräppääjiin. Yleensä sivuissani on pätkä käsinkirjoitettua tekstiä, lyhyttä ja ytimekästä. Innostun kuitenkin toisinaan kokeilemaan kirjallisia kykyjäni ja kirjoitan pidempiä tekstejä, tällöin useimmiten tulostan tekstin suoraan skräppipaperille.

Jos tekstin tuottaminen on haaste, kannattaa miettiä mitä kertoisi kuvasta tilanteessa jossa näyttäisi sitä läheiselle, asiasta tietämättömälle tai vaikka kuvassa oleville henkilöille. Kirjoita ylös ajatuksesi, sponttaanisti, turhia miettimättä. Ole rohkea. Skräppäyksessä olennaista ei ole kielioppi eikä oikeinkirjoitus, vaan halu tallentaa muistoja, dokumentoida elämää.

Joskus tarinaa tulee luonnostaan enemmän, joskus otsikko kertoo kaiken olennaisen. Oikeaa tapaa ei ole.

Hyvä vinkki on kirjoittaa sivuun sen teko päivämäärä. Myöhemmin on hauska seurata omaa kehitystä sivujen avulla.

Tällä kertaa onnistuin sössimään skräppäyskoulun julkaisussa oikein kunnolla. Ensin oli väärä video, sitten väärä teksti. Alan selkeästi olla loman tarpeessa! Pahoittelut tästä. Jos ehdit tehdä oman sivusi jo sommittelun pohjalta, ei haittaa. Kannattaa kuitenkin kokeilla tehdä myös sivu, jossa tarinointi on pääroolissa sivua tehdessä. Mutta onneksi minulla on kertoa mukavia uutisia teille kaikille Skräppäyskouluun osallistujille. Arvon elokuun lopussa 2 Studio Calicon skräppäyskittiä kaikkien heidän kanssaan, jotka ovat tehneet skräppäyskouluun vähintään 6 työtä ja linkittäneet ne jollakin tapaa minulle. Ensimmäisen kitin arvon facebookissa. Kannattaa käydä osallistumassa!

Studio_Calico_-_Jolly_Holiday_Reveal_-_SBM-4805-1

 

 Loading InLinkz ...