Olivia Grillimakkara meets raparperichutney

Kaupallisessa yhteistyössä Blogirinki ja Makuliha

Pääsin mukaan Blogiringin ja Makulihan yhteiseen kampanjaan, jossa meille bloggaajille tarjoutui mahdollisuus päästä maistelemaan uusia välimerellisiä Olivia makkaroita ja nakkeja, jotka sisältävät kolmanneksen hyviä, pehmeitä rasvoja. Laadukas ekstraneitsytoliiviöljy täydentää tuotteiden herkullista makua ja parantaa niiden rasvakoostumusta.

Tämä oli sikälikin hieno yhteistyö mahdollisuus, sillä mökkimme sijaitsee Tammelassa, jossa Makulihan perheyritys pyörittää toimintaansa. Heillä on Tammelassa Tilapuoti, jossa varmasti seuraavalla mökkireissulla tulee pyörähdettyä. Makulihan tuotteet ovat näitä uutuuksia lukuun ottamatta meille jo entuudestaan tuttuja, sillä pyrimme aina ostamaan tuotteita, joissa käytetään ainoastaan kotimaista lihaa. Ja ihan varmasti silläkin on merkitystä, että omassa mökki kunnassa tuotettu elintarvike tuntuu helpolta napata kyytiin ihan lähimarketin hyllyltäkin. Melkein naapurissa tehty.

Ja maku näissä makkaroissa on kohdallaan. Omia suosikkejani ovat näiden testissä olleiden Olivia grillimakkaroiden lisäksi Salarakas tomaatti-mozzarella, Aito palvisaunakinkku ja ihan perus täyslihanakki. Nakki toimii aina.

raparperichutney

Meille annettiin tehtäväksi yhdistää uutuus tuotteet johonkin erilaiseen tai yllättävään raaka-aineeseen, sillä Makuliha tunnetaan omissa tuotteissaan juuri yllättävistä makuyhdistelmistä.  Halusin ehdottomasti tehdä hodareita ja lähdin miettimään mitä ajankohtaista kasvista voisin hyödyntää Olivia grillimakkaroiden kaverina.  Ja sitäpä ei tarvinnut kauaa miettiä, raparperia kun puskee pihan perällä sellaista vauhtia, että meinaa kekseliäisyys loppua sen pöheikön kanssa.

Olen halunnut jo pitkään kokeilla raparperia suolaisiin resepteihin. Inkiväärillä ja chilillä maustettu Raparperichutney sopii juuri hyvin Olivia grillimakkaroiden seurana ja antaa hodareihin mukavaa potkua. Kannattaa kokeilla!

makuliha_8

Raparperichutney

Ainekset

500 g raparperia
3 sipulia
2 chiliä
1,5 cmtuoretta, raastettua inkivääriä
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja chili. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Hauduta kunnes raparperi on pehmennyt soseeksi, noin 15 minuuttia.
Kaada chutney tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

raparperichutney

Hodarit nautimme buffa tyylisesti niin, että jokainen sai tehdä ja täyttää omansa. Pöydässä oli tarjolla:

 • Olivia grillimakkara
 • Salarakas tomaatti-mozzarella
 • raparperichutney
 • raparperiketsuppi
 • tuore tomaatti
 • suikaloitua sipulia
 • kuivattu sipulirouhe
 • coleslaw -salaatti
 • sinappikurkkusalaatti
 • tuore salaatti
 • tuoreita yrttejä, basilikaa ja korianteria

Hodarit olivat todella makoisia! Testiryhmämme käsitti kaksi aikuista ja viisi lasta ja makkaroina meillä oli edellä jo mainittuja Olivia grillimakkaroita ja Salarakas nakkeja. Testiryhmä huokaili ja antoi mm. seuraavat palautteet “parasta ruokaa”, “miks me ei aina syödä näitä?” ja “ihan sika hyvää”.

Että kyllä kannatti. Oli meinaan niin helppoa ja hyvää! Hodaribuffa on taatusti myös lasten kesä synttäreiden pelastaja. Saa just sellaisia hodareita kun haluaa, buffa ei paljoa valmistelua kaipaa ja lapset voivat sekä esivalmistelut, että itse hodareiden tekemisen lähes itsenäisesti. ainut missä tarvitaan aikuisen apua on hiiligrillin hoitaminen.
raparperichutney
Makulihalla on käynnissä kilpailu, jonka voittaja pääsee yöksi tänne meidän naapurustoon, Långviikin kylpylään. Tehtävänä on Inspiroitua Olivia-tuotteiden välimerellisestä makumaailmasta. Mitä lisukkeita sinä tarjoaisit Olivia Välimeren grillimakkaroiden ja Herkkunakkien kanssa? Kilpailuaika päättyy 26.6.2016. Muiden Blogiringin bloggaajien reseptit pääset katsomaan tästä.

raparperichutney

Yhteistyössä Blogirinki Media ja Makuliha.

S_hk_postiliite