Minialbumi kierrätysmateriaaleista!

Minialbumin pohjaan voi käyttää monenlaisia kodista löytyviä materiaaleja. Tässä albumissa pohjana on käytetty ruskeita paperipusseja ja hajonneen pahvilaatikon osia. Parhaat lopputulokset syntyvätkin yhdistelemällä uutta ja vanhaa.
Arabian vanhat kahvikupit minialbumiksi
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty, arabia, retikka, pop
Aloitin minialbumin koostamisen valitsemalla albumille teemaksi kahvikupit joita keräilen.  Skräppäys ei aina vaadi aiheekseen kovin ihmeellisiä asioita, vaan on mukavaa taltioida arkea ja omaa, aivan tavallista elämää. Tykkään itse paljon vanhoista hauskoista astioista ja meillä juodaankin kahvia varsin sekalaisesta valikoimasta erilaisia, hauskoja kuppeja.

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

Koska kuppini ovat pääasiassa vanhaa Arabiaa, halusin minialbumin toistavan samaa mummolamaista teemaa. Aloitin työskentelyn valitsemalla tunnelmaan sopivia tarvikkeita, värejä, papereita ja jonkin verran koristeita. Kun erilaisia materiaaleja pyörittelee käsissään jo ennen varsinaisen työskentelyn aloittamista, löytyy työlle helpommin punainen lanka ja minialbumi pysyy yhtenäisenä.

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

Työstin aivan ensimmäiseksi albumin kannet. Leikkasin ne hieman suuremmiksi kuin kahtia taittamani paperipussit. Tämän jälkeen levitin kanteen kohopastaa pitsisabluunan läpi. Käytin samaa sabluunaa kohopastan kanssa myös paperipusseihin, jotka muodostavat albumini sisäsivut. Kohopastan kuivuttua suihkutin kansiin hieman mistejä, nestemäisiä musteita, mutta en ollut tulokseen järjin tyytyväinen.

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

Otin esille valitsemani kuviopaperit ja lähdin leikkaamaan yhdestä paperista irti pyöräilevää tyttöä. Pieniä yksityiskohtia leikatessa kannattaa käyttää pieniä, kapea teräisiä saksia tai paperiveistä. Kuvan alle kerrostin valitsemiani teemaan sopivia papereita, pitsiä ja Sizzixillä leikkaamiani kuvioita kerroksellisuutta tuomaan. Kiinnitin sivuun myös nauhan, jolla albumin saisi suljettua. Kun kaikki eri elementit oli liimattu paikoilleen, kiinnitin päälle vielä leikkaamani polkupyöräilevät tytön. Nostin hänet tausta irti kaksipuoleisia kohotarrapaloja käyttäen.  Viimeistelin kannen vielä rykelmällä kukkasia ja muita koristeita. Takakansi  noudattelee samaa linjaa, mutta ei ole yhtä paljon koristeltu, eikä yhtä kolmiulotteinen kuin etukansi.

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

Kansien jälkeen keskityin albumin varsinaiseen sisältöön. Koska halusin sivuille yhtenäisen ilmeen, työstin kaikkia sivuja yhtä aikaa. Aloitin levittämällä jokaisen paperipussin toiselle puolelle kohopastaa pitsisabluunan läpi ja kohopastan kuivuttua ompelin pussien toiselle puolelle teemaan sopivia papereita. Lisäsin sivupohjiin muutamia tarroja ja liimasin kuvat paikoilleen.

 

askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty
Koska keräilen kuppeja, oli minulle tärkeää saada erilaisten kuppien nimet esille, ainakin siinä määrin kun ne olivat minulla tiedossa. Otsikoiden tekemiseen olen käyttänyt sähköistä leikkuria Silhouette Cameota. Otsikot on leikattu tarrapohjaisesta kankaasta ja värjätty vesivärein.
Liitin sivuihin otsikot paikoilleen ja koristelin ne yksinkertaisesti sopivan värisillä koristeilla.
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty

 

Valmiisiin sivuihin on tehty reiät ja koko albumi on sidottu yhteen saranarenkain.  Tarinat olen kirjoittanut erillisiin tageihin, jotka olen sujauttanut paperipussien sisään.

 

Tämä albumi on tehty alunperin Ihana -lehteen.
askartelu, paperiaskartelu, teeseitse, itse tehty, arabia, retikka, pop

Keräilettekö te jotakin? Vanhoja astioita, postimerkkejä? 

Mukavaa päivää sinulle!

Minna