Hei ja tervetuloa Ku ite tekee -blogin DIY joulukalenteriin. Lienee turhaa sanoa, että olen jouluihminen. En ole varma rakastanko enemmän joulun odotusta, siihen liittyviä valmisteluita, joulun rakentamista niin kotiin kuin mieleenkin vai itse joulua. Minulle joulu on yhdessä oloa, kotona puuhailua, hyvää ruokaa, jouluaskartelua ja lahjojen antamista.

Näinä Konmarin luvattuna aikoina joululahjojen antaminen on riski, jonka olen valmis ottamaan. Pyrin kuitenkin antamaan lahjoja, jotka ilahduttavat lahjan saajaa ja joista pääsee helposti eroon, joko syömällä tai juomalla. Erityisesti pidän lahjojen paketoinnista. Uskon, että tämän vuoden joulukalenteri tulee antamaan myös sinulle mukavia joululahjaideoita.

Koska joulu on mielestäni parhaimmillaan koettuna yhdessä muiden kanssa, olen kutsunut joulukalenterin tekoon teitä lukijoita. Tämä on jo toinen vuosi, kun toteutan joulukalenterin yhdessä teidän kanssanne. Viime vuoden DIY joulukalenteri oli täynnä hauskoja askarteluideoita, herkullisia ruokaohjeita, ihania lahjavinkkejä ja jouluista tunnelmaa. Ideat eivät onneksi vanhene, joten kannattaa käydä tutustumassa viime vuoden joulukalenteriin täällä.

Tämän vuoden joulukalenteri tulee olemaan vähintäänkin yhtä inspiroiva. Toivottavasti se virittää teidät samanlaiseen ihanaan odotuksen tunnelmaan kuin mihin olen itse päässyt sitä kokoamalla.

havukoriste

Tee havukoriste oveen

Aloitetaan joulukalenteri helpolla havukoriste ohjeella, jonka materiaalit löytyvät omasta pihasta. Rakastan erilaisia kransseja ja ovikoristeita. Parhaimmillaan ne minusta ovat yksinkertaisia, sesongin mukaisia ja kauniita. Minusta ovikoriste herättelee koko talon joulutunnelmaan, se ikään kuin kertoo ulos asti, että tervetuloa, täällä valmistaudutaan jouluun.

Tämä havukoriste syntyi omasta metsästä löytyneistä tarvikkeista. Muistathan, että havuja ei saa kerätä kuin omalta maalta. Kuusenhavuja myydään joulun aikaan kuitenkin lähes kaikissa kukkakaupoissa. Kysymällä maanomistajan luvan, havuja voi myös kerätä esimerkiksi hakkuualueilta.

Tarvikkeet:

  • kuusenhavuja
  • puolukan varpuja
  • hamppunarua

Tee näin:

Sido havut ja puolukan varvut kauniiksi nipuksi hamppunarulla. Solmi päälle kaunis rusetti. Tee kimppuun vielä ripustusnaru. Ripusta kimppu oveen ja nauti.

havukoriste


Millaisia ovikoristeita teillä on? Oletteko tehneet itse vai ostaneet valmiina kaupasta?

PS. Ihan asiaan varsinaisesti liittymättä täytyy kertoa, että minusta tehtiin pieni juttu Kodin kuvalehteen skräppäys harrastukseni tiimoilta. Jutun yhteydessä myös kuvattiin lyhyt video sivun synnystä. Voit käydä katsomassa sen täällä.

 

joulukalenteri2016

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa myö blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!