Moikka! Me ei kai vielä tunnetakaan? Olen Iina, 29-vuotias yhden taaperon äiti Helsingistä. Rakastan joulua niin, että joskus ihan sattuu. Aloitin joulusekoilun tänä vuonna jo lokakuun alussa. Haluaisin jakaa piparkakkureseptin kaikille heille, joilla aika on kortilla. Keittiössä joudun vahtimaan toisella silmällä koko ajan 2.5-vuotiasta poikaani, joten tiedän, ettei kuuman “piparkakkutaikinapohjan” sekoittelu kattilassa välttämättä kuulosta hyvältä idealta. Tällä ohjeella piparit syntyvät sekoittamalla raaka-aineet yhteen, jähmettämällä taikina jääkaapissa, leikkaamalla piparit pellille ja paistamalla ne kypsiksi. Olen nimennyt piparit porvaripipareiksi, koska näiden kanssa ei tarvitse liata käsiään.

Iinan helpot porvaripiparit

Iinan helpot porvaripiparit

Iinan helpot porvaripiparit

PORVARIPIPARIT

200 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl maustepippuria
1 tl ruokasoodaa
5 dl hienoja vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon siirappi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se sitten neljään osaan. Muotoile jokaisesta taikinapalasta jauhoja apuna käyttäen nelikulmainen, noin kahdeksan senttimetriä pitkä tanko ja kääri ne sitten esimerkiksi alumiinifolioon. Pane patukat jääkaappiin jähmettymään tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään. Poista folio ja leikkaa terävällä, ohutteräisellä veitsellä tangot ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Paista piparkakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla 8-12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Tällä ohjeella syntyy pipareita kolme pellillistä.

Psst! Näistä voi myös paistaa muottipipareita, mutta taikina on pidettävä kylmänä, joten kannattaa kaulita vain pieni osa taikinasta kerrallaan ja muistaa käyttää tarpeeksi jauhoja apuna.

Iinan helpot porvaripiparit

 

Seuraa Iinaa somessa:
http://moumou.fi
https://www.instagram.com/iinamou/
https://www.facebook.com/moumoublogi/


Iina

MouMou-blogi
http://moumou.fi

 

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!

joulukalenteri2016