Tee itse hauskat betoniruukut puutarhaan

Tee itse hauskat betoniruukut puutarhaan

Tein kasvihuoneen eteen muutamia yksinkertaisia ruukkuja betonista. Ruukkujen tekeminen on helppoa ja hauskaa! Näiden isojen ruukkujen lisäksi betonista voi myös valaa siroja, sisälle sopivia ruukkuja, silloin betonin pitää olla hienojakoisempaa. Lue ohje täältä.

Betoniruukkujen ohje

Tarvitset:

-sekoitus ämpärin & lapion
-kuivabetonia
-vettä
-muotteja
-ruokaöljyä

Ja tietenkin ripauksen raksamiestä.

Tee ensin betoni paketin ohjeen mukaan. Yhtä ruukkua varten tarvitset kaksi kippoa. Toinen on ulkomuotti ja toinen sisämuotti. Öljyä ulkomuotin sisäpinta ja sisämuotinulkopinta. Öljy helpottaa muottien irroittamista. Kun valitset muotteja, niin suosi sileitä, esteettömiä pintoja. Esimerkiksi peltipurkin irroittaminen oli haasteellista siinä olevien “ryppyjen” vuoksi.

Täytä muotista noin 2/3 ja paina sisämuotti päälle. Laita päälle painoja, esimerkiksi kiviä ja anna kuivua noin vuorokausi. Jos yrität irroittaa muotit liian aikaisin purkit saattavat haljeta. Viimeistele purkit hiomalla.

Muista oikea asenne.

Sekoita hyvin.

Kokeile erilaisia yhdistelmiä.

Tee itse hauskat betoniruukut puutarhaan
Betonista olisi hauskaa kokeilla kaikkea muutakin. Tykkään sen rouheasta jäljestä.  Betonista voisi valaa vaikka kynttilänjalkoja sisälle tai valaisimia. Tai jotain mystisiä taide-esineitä pihalle. Aika näyttää mitä vielä keksinkään.
 
Oletteko te tehneet betonista jotain? Olisi hauskaa saada  lisää ideoita betonin käyttöön!
Hauskaa päivää sinulle!