Tähtikranssi paperista ja rautalangasta

Tähtikranssi on helppo tekoinen ja kaunis koriste ikkunaan tai oveen. Koska joulu on pimeää aikaa, en halua ikkunoiden eteen mitään raskaita koristeita, mutta toisaalta tykkään siitä, että ikkunoissa on koristeita. Tähän dilemmaan olen pyrkinyt vastaamaan kevyt rakenteisella tähtikranssilla. Tähtikranssiin voit hyödyntää kierrätysmateriaaleja kuten esimerkiksi nuottipaperia, vanhoja kirjan sivuja tai muuta kotoasi löytyvää kaunista vanhaa paperia. Tässä kranssissa käytetty rautalanka oli itseasiassa jotakin vanhaa, jo parhaat päivänsä nähnyttä, paikoittain ruostunutta vanhaa lankaa, mutta valmiissa kranssissa se näyttää hyvältä. Kannattaa siis rohkeasti käyttää askartelussa raffimpiakin materiaaleja.

Kransseilla on helppoa ja vaivatonta tuoda joulutunnelmaa kotiin. Niiden tunnelmaa on helppoa muunnella vaihtamalla väriä, runsautta ja valmistusmateriaaleja. Kranssit sopivat ikkunaan ja oveen, niin sisälle kuin uloskin. Olen tänä syksynä innostunut kransseista oikein enemmänkin ja toteuttanut muutamia erilaisia. Vielä useampi idea on kirjattuna To Do -listalle odottamaan sopivaa jouto hetkeä. Toiveeni oli tehdä puolukan varvuista kranssi ulko-oveen, mutta “talvi yllätti askartelijan”.

Olen täällä blogissa esitellyt kolme hyvin erilaista kranssia tämän tähtikranssin lisäksi:
 

Tähtikranssi

Tähtikranssi ohje

Tarvikkeet:

Rautalankaa
Kuviopaperia, esim nuotteja, vanhoja kirjansivuja
Yksiväristä kartonkia, tähän sopii kaikki vähän paksumpi kartonki, esim pakkauksista
Nappeja
Pellavalankaa
Liimaa tai teippiä

Aloita pyörittämällä rautalangasta kranssipohja. Pyöritä rautalangan päät yhteen. Leikkaa seuraavaksi kuviollisesta ja yksivärisestä kartongista tähtiä. Leikkaa kymmenen isoa ja kymmenen hieman pienempää tähteä. Voit käyttää apuna esimerkiksi Big Shot leikkuria tai piirtää ensin mallit ja leikata tähdet niiden avulla. Halutessasi voit musteella tummentaa tähtien reunat. Liimaa tähdet yhteen. Viimeistele tähdet napeilla, joihin olet solminut ohutta pellava lankaa rusetiksi.
Kiinnitä tähdet kranssiin joko teippaamalla tai käyttämällä paksua liimaa kuten gel mediumia. Anna kuivua rauhassa.

 

Tähtikranssi

Tässä kranssi vielä oikealla paikallaa meidän keittiön ikkunassa. Ilmava kranssi ei turhaan peitä pientä ikkunaa, mutta silti mukavaa runsautta koristeluun. Katso lisää kuvia keittiön jouluilmeestä täältä.

Tähtikranssi

Kiva kun luit! Jos innostut askartelemaan kransseja, niin laitathan linkin tänne, niin pääsen ihailemaan.