Tyttäreni on innokas leipuri ja muffinssit ovat yksi hänen pravyyreistaan. Muffinssit on helppo muokata erilaisiin juhliin ja teemoihin sopiviksi. Yksi tapa muokata muffinssien ulkonäköä on askarrella niille sopivat vuuat tai tuunata valmiit teemaan sopivaksi.
Night hallowing kolkutellessa ovella, ajattelin esitellä teille nämä hassun hauskat lepakko muffissivuuat. Nämä on tosi helppoja valmistaa, mutta vaativat sähköisen leikkurin, Cameon. Olen sillä leikannut irti muotit, kiepauttanut hieman nauhaa ympärille ja sen jälkeen kiinnittänyt liimalla lepakon paikoilleen. Lepakot olen kohokuvioinut kahdella eri metallin sävyllä ja lopuksi tehnyt ötököille silmät mustalla pearl maker nimisellä aineella.

Sitruunamuffinssit ovat raikkaita ja herkullisia. Lisään tähän tyttäreni käyttämän reseptin.

AINEKSET

12 kappaletta

2
kananmunaa
2 dl
sokeria
100 g
sulatettua margariinia
1 prk
sitruunarahkaa (200 g) tai jugurttia
3,5 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1
sitruunan raastettu kuori
Päälle

sitruunatuorejuustoa, tomusokeria, sitruunamehua

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasva rahkaan. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinivuokiin. Mausta sitruunankuoriraasteella. Paista 200–asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä paiston loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, jotta muffinit eivät tummu. Anna jäähtyä. Koristele.

 

Karmivia, eikö?
 
 

 

Etsitkö inspiraatiota halloweeniin? Klikkaa yllä olevaa kuvaa!