Aiemmin tässä kuussa minulla oli mahdollisuus päästä mukaan Temperan järjestämälle reissulle Pebeon tehtaille. Pebeo on Ranskalainen perheyritys, joka valmistaa erilaisia taidetarvikkeita. Meidän reissumme tarkoitus oli oppia käyttämään heidän mixed media linjaansa ja oppia ylipäätään lisää tuotteiden valmistusprosessista ja yrityksestä tuotteiden takana. Ja niin me kyllä opiimmekin!
Ylipäätään oli huikeaa huomata, että asioita tehdään vielä euroopassa. Pebeolla on suurin tehdas ollut koko ajan Ranskassa, mutta sen lisäksi tehtaita on Tunisiassa ja Kiinassa. He ovat kuitenkin para-aikaa sulkemassa Kiinan tehdasta ja siirtämässä toimintaa enemmän takaisin Ranskaan.

Meitä oli matkassa 10 naista, suurimmalla osalla oli taidetarvike tai askartelukauppa. Lisäksi mukana oli Ihana-lehden Kaarina. Niin ja minä. Meitä pidetttiin koko reissun ajan kuin kukkaa kämmenellä. Ensimmäisen päivänä meidät kuljetettiin lentoasemalta suoraan hotellille ihastuttavaan pieneen kaupunkiin nimeltä Aubagne joka sijaitsee aivan Marseilen tuntumassa. Meille jäi hetki aikaa nauttia lasilliset keskustorin laidassa kylän elämää ihmetellen. Illan ohjelmassa oli upeita näköaloja ja loistava illallinen kalaravintolassa meren äärellä.

Ihan välihuomautuksena on pakko todeta, että söin elämäni parhaat kampasimpukat. Sahrami kastikkeella. Kuola valuu vieläkin jos liikaa muistelen.

Reissu oli tietenkin keskittynyt mixed media opiskeluun, mutta joka ilta meidät vietiin syömään hyvin johonkin mukavaan ravintolaan, joten sen verran pääsi näkemään aluetta, että haluaisi lähteä uudestaan samoille seuduille. Todella kaunista aluetta ja miten hyvää ruokaa! Vieläkin näitä kuvia katsellessa on pakko huokailla ihastuksesta.

Parasta reissussa oli jälleen kerran hyvä seura! Osa oli minulle tuttuja jo entuudestaan erilaisista yhteyksistä, mutta uusia ystävyyksiäkin solmittiin. Lähtipä lentoon sellainenkin idea, että kookontuisimme vähän useamminkin puuhastelemaan yhdessä. Oli meinaan niin inspiroiva ja monipuolinen porukka koossa, että se jos mikä saa ideoita pulppuilemaan. Toivottavasti pääsen jakamaan ideoinnin tuloksia jossakin vaiheessa myös täällä blogissa.

Joskus olen miettinyt, että onko tässä bloggaamisessa mitään järkeä. Yksi tälläinen matka ja mietin, että kymmenen vuotta askartelubloggaamista on ollut kaiken vaivan arvoista. Tuhannet kiitokset tästä upeasta kokemuksesta Temperaan! Tunsin oloni koko reissun ajan VIP vieraaksi. Voi tätä elämän onnea!

Teen erillisen postauksen reissun taiteellisesta annista, stay tuned.