Kesä on jäätelön kulta-aikaa ja siihen sopii täydellisesti DIY jäätelö ilman konetta. Ainakin meillä. Lapset rakastavat jäätelö, minä raskatan jäätelöä, mies rakastaa jäätelöä. Ei ehkä yhtä intohimmoisesti kuin ensin mainitut, mutta syö sitä kuitenkin ihan mielellään.

Teemme usein jäätelöä jäätelökoneella, mutta toisinaan sitä kaipaa oikoreittejä. Erityisesti silloin kun haluaisi tehdä jäätelöä etukäteen. Isoja määriä. Niin kuin vaikka synttäreille. Tai ei halua syödessä kuunnella jäätelökoneen huminaa. Tai haluaa päästä vähällä. Tähän simppeliin ohjeeseen törmäsin facebookissa ja pitihän sitä kokeilla.

Tämän jäätelön perusmassa on yksinkertainen. Tarvitset kolme raaka-ainetta + haluamasi makuaineet. Minä tein vanilijan ja kaardemumman makuista jäätelöä. Kaardemumma jäätelö on taivaallista.

Itse tehty jäätelö

6dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia

vanilija tanko
kaardemummaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja kondensoitu maito. Kääntele lopuksi joukkoon haluttu makuaine. Itse raaputin vanilijatangon siemenet joukkoon. Kaardemumma jäätelöön ripautin mukaan jauhettua kaardemummaa. Anna massan jäätyä pakastimessa 5-8 tuntia kunnes massa on keskeltä jäätynyt. Ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoilua.

Jäätelö on aikuiseen makuun aika makeaa, mutta liikaa makeutta voi taittaa himpulla suolaa valmistusvaiheessa.

Työn alla on raparperijäätelön kehitystyö. Kun täydellinen resepti on löytynyt, niin lupaan kertoa sen teille. Raparperi piirakka sopii vanilijan jätskin kanssa tosi hyvin. Piirakasta kunnia äidilleni. Hyvää oli!

Oletko sinä tehnyt itse jäätelöä?