Joulukuu on jo puolessa välissä! Jouluaatto on ensi viikolla! Iik! Ei ehkä ihan Iik!, mutta lähes iik. Kamalan nopeasti on joulukuu mennyt. Toisaalta, eipähän ole ehtinyt ressata, kun näyttää se joulu tulevan ilmankin.
Ennen vanhaan olin intohimoinen leimasinkuvien värittelijä. Siis aikana ennen Suurta värityskirja buumia. Ja edelleen minusta on rentouttavaa istahtaa alas, kaivaa värit esille ja keskittyä pienten yksityiskohtien nysväämiseen, oikeiden sävyjen löytämiseen ja varjostusten miettimiseen.
Tämä taulu siis lähti liikkeelle leimasinkuvasta. Väritetty kuva etsi ensin paikkaansa kortista, mutta koska kortti inspis ei iskenyt, muuttui vanha pahvilaatikon kansi jouluiseksi tauluksi.

Aloitin taulun työstämisen liimaamalla pakkausmateriaalina tullutta silkkipaperia laatikon pintaan elävyyttä ja tekstuuria tuomaan. Pohjalle liimasin myös muutamia leikkaamiani kuusia ja lumihiutaleita niin ikään kerroksellisuuden luomiseksi. Maalasin koko komeuden gessolla, mutta halusin kuitenkin pohjan kuultavan osittain läpi, joten gessoa on tarkoituksella maalattu sangen rennolla kädellä sinne tänne huiskien.

Leimasin kuva on maalattu Distress musteilla ja sen päälle on levitetty valkoista kimallelimmaa sinne tänne. Lumikinos on tehty liimalla nurkkaan pahvia, maalaamalla se gessolla ja lopuksi lumiaineella. Laatikon etureunassa olevat lumihiutaleet on nekin gessottu ja koristeltu kimalleliimalla.

Lumiukko on kiinnitetty paikoilleen liimalla ja kohotarrapaloilla.

Oletko sinä askarrellut vastaavia dioraamoja, kolmeuloitteisia tauluja taikka maisemia?