Tänään vieraana on bloggaaja kollegani Blogiringistä. Hänen suussa sulaviin resepteihinsä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Kakkumonsteri -blogissa. 

Kakkumonsteri blogia pitää kahden pienen pojan äiti Kempeleestä, joka 6v sitten hurahti kakkujen ihanaan maailmaan. Pidän kovasti fantasiakakkujen koristelemisesta, mutta laitan reseptejä blogiini ihan laidasta laitaan. Viime aikoina olen innostunut enemmän arkea helpottavista nopeista ja helpoista resepteistä. Ja lisäksi terveysleivontaan olen perehtynyt paljon. Kakkuja on tullut edelleen tehtyä noin sata vuodessa, mutta jatkossa panostan ehkä vähän nopeampiin ohjeisiin, joista olisi muillekin kotileipureille hyötyä. Pidän myös valokuvaamisesta ja jokainen leivonnainen on minulle pieni taideteos, jonka tulee olla sekä herkullinen että näyttävä.
Varsinainen blogini löytyy osoitteesta: kakkumonsterinkakut.blogspot.fi.
Näin joulun aikaan päivittelen ahkerasti joulublogiani: kakkumonsterinjoulu.blogspot.fi, jossa pyörii myöskin joulukalenteri 2015. 


 
Tästä helpommaksi ei leivonta enää mene. Inspiraation tähän sain uudesta fazerin joulusuklaasta. Kakku on tehty samalla periaatteella kuin 1min mukikakut mikrossa.

Nopea jouluinen suklaakakku mikrossa

n.10:lle hengelle
 
100g suklaata
100g voita
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3 munaa
1tl piparkakkumaustetta
n.50g kuivattuja karpaloita
n.50g manteleita rouhittuna
 
Sulata voi ja suklaa mikronkestävässä kulhossa puolella teholla (n.400W) 30sek pätkissä.
Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. 
Kaada taikina nättiin silikonivuokaan (halkaisija noin 20cm) ja laita vuoka mikroon täydelle teholle (n.750W) 6min ajaksi. Jos kakku vaikuttaa raa’alta, lämmitä sitä vielä 1min.
Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten tarjoilualustalle. 
Päälle voi hunnuttaa esim tomusokeria tai asetella jouluisia koristeita.
Kakku on parasta lämpimänä! Kakkua kannattaa säilyttää kelmuun käärittynä tai kakkukuvun alla jääkaapissa, jottei se kuiva.
 
-Kakkumonsteri
Oletko sinä kokeillut leipomista mikrossa?