Tänään onkin ihan erilainen luukku vuorossa, päästään nimittäin neulomaan! Eivätkö olekin kauniit lapaset?! Itse en ole mikään superneuloja, joten ihan vinkkinä kaikille superneuloosi tyypeille. Mikään ei ilahduta allekirjoittanutta kuin itse neulottu lahja.
 

Tervehdys täältä kodista kuusen alta. Ihan ensimmäiseksi suuri kiitos Minnalle, että olet jaksanut laittaa pystyyn näinkin ihanan joulukalenterin ja löytänyt sinne todella mielenkiintoisia jouluvinkkejä. Olen itse todellinen joulu-hömpöttäjä ja olen nauttinut kovasti lukiessasi teidän muiden ohjeita ja ideoita. Silloin kun meillä ei pauhaa joululaulut ja askartelupaperit lentele, täällä neulotaan, leivotaan tai remontoidaan. Pöllö-intoilijan kodissa aika moneen asiaan liittyvät myös pöllöt, mutta jätin ne tällä kertaa neuleesta pois. Näin joulun alla on neulepuikot kiliseet taas ahkerasti ja kun bongasin Minnan idean tästä kalenterista, halusin jakaa teillekin yhden ohjeen.

 
Talvilapasten idea lähti alunperin sukkien tarpeesta. Piti saada aikaan yksinkertaisen helpot ja ulkonäöltään kohtalaisen neutraalit villasukat. Sukat tulivat valmiiksi ja niitä soveltaen tein ohjeen myös lapasiin. Kirjoneule on suunniteltu niin, ettei siinä ole pitkiä langanjuoksuja. Näin ollen neulominen onnistuu myös aloittelijalta. Itse käytän kirjoneuleessa nurinpäin neulomistekniikkaa, josta voit lukea enemmän blogistani. Nurinpäin neulottaessa kiertävä lanka ei jää kiristämään ikävästi kuviota vaan kiertää neuleen ulkopuolella.


Lankana on käytetty omaa suosikkiani Novitan 7 veljestä. Kuvissa näkyvä turkoosi lanka on Kotikulta sukkalankaa, jonka pitäisi olla suurin piirtein saman paksuista 7 veikan kanssa. Voit siis hyvin käyttää näitä lankoja ristiin värejä valitessasi. Kokoja lapasiin on kolme: S, M ja L. Jos olet joskus neulonut 7 veljestä langasta lapasia, voit valita sen perusteella sopivan koon itsellesi. Meillä ollaan ilmeisesti niin isokätistä sakkia, että Novitan ohjeen mukaan tehdyt lapaset ovat hieman pieniä. Suosittelisin kokoa S joko teinille tai pienikäsiselle naiselle, kokoa M naiselle tai pienikätiselle miehelle ja kokoa L isokätiselle miehelle. 

 
 

Nyt kun aloittaa neulomisen, kerkiää hyvin tehdä ainakin yhden parin vielä ennen joulua pukinkonttiin. Meille neulomista rentoutumisena käyttäville tämä on mukava ohje myös joulun ajanvietteeksi. Jos teillä on kysyttävää ohjeesta tai jos huomaatte siellä jotain virheitä, kuulisin niistä mielelläni. Hauskaa joulun odotusta kaikille! 🙂

Neuleen ohjeen voit ladata ja tulostaa täältä. (http://drive.google.com/file/d/0B5HY0KRXanDka1l1dUJWV24wWU0/view?usp=sharing)


-Milla

Lämmin kiitos tästä upeasta ohjeesta Millalle! Oletko sinä kova neulomaan?