Creativeworld askartelumessut

Frankfurissa järjestetään Euroopan suurimmat askartelumessut! Olin neljän päivän Frankfurtin reissulla Ihana -lehden Kaarinan kanssa tutustumassa messutarjontaan. Ja sitähän riitti. Samaan aikaan järjestetään Creativeworld, joka keskittyy kädentaitoihin, askarteluun ja taiteisiin, Paperworld, joka on toimistotarvike puolta ja jättimäinen Christmasworld, joka nimensä mukaisesti keskittyy jouluun.

Messut ovat valtavat, halleja on yhteensä 11 ja niiden välillä kulkee kahteen suuntaan minibussiliikenne. Sisällä kulkemista helpottamaan on rakennettu liukuhihnoja, mutta neljän päivän jälkeen messut kyllä tuntuvat jaloissa, vaikka olisi yrittänyt parhaansa mukaan käyttää kaikkia oikoreittejä.

Oma reissuni keskittyi Creative worldiin, joka nimensä mukaisesti keskittyy luoviin toimintoihin. Askarteluun, kädentaitoihin ja taidetarvikkeisiin. Tänä vuonna taidetervikkeita oli huisin paljon, erityisesti katutaide oli suuressa nousussa. Oli muutenkin ilahduttavaa nähdä miten taidetarvikkeet ja askartelu muodostivat toisiinsa hyvin sointuvan kokonaisuuden. Creativeworld on enemmäin kuin pelkät askartelumessut.

Olen kahtena edellisenä vuonna käynyt haistelemassa askartelun uusia tuulia CHA -messuilla Californiassa. Creativeworld eroaa merkittävästi CHA -messuista monnellakin tavalla. Ensinäkin CHA on paljon pienempi, se keskittyy hyvin pitkälti vain paperiaskarteluun, CHA on visuaalisesti näyttävempi ja siellä on paljon enemmän “creative worker” tittelillä olevia ihmisiä. Eli ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti osta, vaan esimerkiksi opettavat, bloggaavat tai toimivat erilaisissa designer tehtävissä. Creativeworld keskittyy enemmän bisnekseen. Vaikka osastot on rakennettu hienosti, eivät ne ole samalla lailla houkuttelevia ja täynnä esimerkki töitä kuin CHA -messuilla. Suurin ero on kuitenkin messutarjonnassa, joka on saksassa paljon laajempi.

Parasta messuilla on kuitenkin aina ystävien tapaaminen. Isommat tapahtumat antavat mahdollisuuden tavata ympäri eurooppaa asuvia ystäviä. Istua alas saman pöydän ääreen syömään ja vaihtamaan kuulumisia. Pohtia trendejä ja päivitellä maailman menoa askartelun ulkopuoleltakin. Trendeistä meinasin tehdä ihan oman postauksensa, mutta alla on vähän esimakua siitä, mitä tulevan vuodet trendit pitävät sisällään.

askartelumessut
Korkki on yksi suurimmista trendeistä.

 

askartelumessut
Lämpimät ja syvät värit ovat yksi iso trendi

 

askartelumessut
rouheaa betonia käytetään koruissa ja kodinsisustuksessa

Sen lisäksi, että olen tällä viikolla nähnyt euroopan suurimmat askartelumessut, olen myös ehtinyt kiertämään Kaartin kutosen ja aloittamaan taideterapiaopinnot. Voin kertoa, että viikonlopuksi ei ole sovittuna ohjelmaa.