Sokeriton vuosi etenee, nyt ollaan jo helmikuussa.

Miten sun sokeriton vuosi menee, onko edelleen helppoa vai haastaako helmikuu? Yli kuukausi sokeritonta elämää takana ja vielä jaksaa! Hyvä me! Taputa itseäsi olalle. Sokerittomuus on mennyt tähän asti hyvin, ollaan siitä ylpeitä. Minä olen pitänyt tammikuun tiukempaa linjaa, enkä ole käyttänyt muitakaan herkkuja menneen kuukauden aikana. Yritin sillä päästä makean himosta eroon ihan kokonaan ja se onkin varmasti ollut hyvä valinta.

Nyt oikeastaan eletään kriittisiä aikoja. Moni uuden vuoden lupaus kariutuu siinä kuuden viikon jälkeen, kun alku huuma haihtuu, eikä varsinaista tapamuutosta ole vielä ehtinyt tapahtua. Hankalinta voi olla muutoksen tuominen osaksi arkea. Sokerin kanssa meillä on ihan sama juttu. Ensimmäiset viikot menevät hujauksessa. Tilanteita, joissa sokerista pitäisi erityisesti kieltäytyä ei ole kovin montaa. Tammikuussa mieli on vahva ja tavoite selvästi näkyvissä. Sokeriton vuosi tuntuu helpolta nakilta. Vaan annappa olla kun tultiin helmikuuhun. Aloitin helmikuun rytinällä matkustamalla Frankfurttiin messuille. Mikä olisikaan helpompaa messuhulinassa tankata vähän energiaa kuin joku pieni makea. Tai istahtaa kahville ja valita sen seuraksi jokin ihana käsintehty suklaa, tai ehkä kakkupala. Voin kertoa, että kyllä ihmistä koeteltiin. Vaan hyvin mä vedin. Yhden kerran söin hedelmäsalaatin.

Nyt kun ollaan kotona niin jo olisi tarjolla laskiaspullaa, ruuneberintorttua ja mitä milloinkin. Ja liha on heikko, kuten tiedätte. Sokeriton elämä haastaa, ainakin meikäläistä. Joutuu ihan uudella tavalla valitsemaan sokerittomuuden. Mä yritän ajatella niin, että tässä ollaan nyt matkalla. Vuoden kestävällä matkalla, jolla koko ajan opitaan uutta. Niin tästä ruokavaliosta, sen vaikutuksista, mutta myös itsestä. Miten tälläinen heti mulle, kaikki tänne, nyt -tyyppi selviää vuoden kestävästä haasteesta? Millaisia ongelmia vuoden aikana joutuu ratkomaan? Millaisia vaikutuksia sokerittomuudella on?

Toisaalta ajattelen, että vuoden kestävä matka kestää myös erehdyksiä. Jos valitsen väärin ei matkani katkea siihen. Voin rauhassa miettiä ja etsiä ruokavaliooni sopivia reseptejä ja nauttia hyvästä elämästä.

Tässä on linkki alla oleviin viljattomiin 5 aineen sitruunapaloihin.

Sokeriton vuosi
5 aineen sitruunapalat, ilman valkoista sokeria