Lyhty Pebeo mixed media maaleilla

Tämän lyhdyn olen tehnyt Ihana -lehteen yhteistyössä taidetarvikeliike Temperan kanssa.
Lasin työstäminen on hauskaa ja helppoa. Persoonallinen lyhty valaisee kauden juhlia ja antaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin.
Lyhtyä varten tarvitset:
-Lyhdyn, josta lasilevyt on mahdollista irroittaa työskentelyn ajaksi
-Pebeo Cerne Relief tahnaa
-Pebeo Prisma Fantasy mixed media värejä
-Värien annosteluun tarkoitettuja pipettejä
Mixed media värit ovat liuotin pohjaisia, joten käytä halutessasi kumihanskoja ja suojaa työtaso kunnolla. Käytä värejä ilmastoidussa tilassa tai ulkona.
Aloita työskentely Cerne Relief tahnalla. Tahnaa myydään eri väreissä, mutta lyhdyssä olen käyttänyt kullan väristä tahnaa. Piirrä sillä työsi ääriviivat. Massa on kolmeuloitteista ja se erottaa värit toisistaan. Voit piirtää kuviot vapaalla kädellä tai käyttää mallina esimerkiksi skräppipaperia. Vain mielikuvitus on rajana! Tahnan avulla sinun on mahdollista tehdä myös lyijylasitöitä jäljitteleviä töitä. Anna tahnan kuivua muutama tunti.
Pebeo Prisme Fantasy värien hienous piilee siinä, ettei lopputulosta voi koskaan täysin ennustaa. Värejä voi lasin lisäksi käyttää myös puulle, metallille, posliinille ja monille muille materiaaleille. Kuivuttuaan väri muodostaa orgaanisen solumaisen pinnan. Yhteensä Prisme Fantasy sarjassa on 26 eri sävyä.
Sekoita Prisme Fantasy värit kunnolla pohjasta saakka. Jos väri ei ole kunnolla sekoittunut, ei se kuivuttuaan muodosta solumaista pintaa vaan jää tasaiseksi.
Ota väriä purkista pipetillä ja valuta sitä haluamaasi kohtaan lasilla. Värin levittämiseen voit käyttää pipettiä tai jos teet hyvin pieniä yksityiskohtia voit ottaa avuksi myös hammastikun. Voit myös sekoittaa eri sävyjä keskenään. Värit sopivat mainiosti myös pienten pintojen koristeluun, kuten esimerkiksi vaikka erilaisten riipusten ja muiden korujen värjäämiseen.
Väri kuivuu kuudessa tunnissa kosketuskuivaksi, mutta sen kokonaiskuivumisaika on 72h.
Kun värit ovat kunnolla kuivuneet voit kiinnittää ne takaisin lyhtyyn ja nauttia tunnelmasta.