On Tekniikka Torstain aika!

 
Ajatushan lähti liikkeelle siitä, että omistan suhteellisen mittavan varaston kaiken maailman askarteluun liittyviä aineita ja mömmöjä, enkä käytä läheskään kaikkia niistä. Osaa en ole käyttänyt koskaan! Vaikka aikomus on ollut vahva. Nyt olen päättänyt ottaa härkää sarvista ja etsiä uusia ja verestää vanhoja käyttötapoja jo olemassa oleville tarvikkeille. 
Aikaisemmat Tekniikka Torstai videot löydät täältä.
 

Teknisten ongelmien vuoksi minulta on jäänyt tekniikka torstai väliin, joten julkaisen tässä videon, jonka olen tehnyt eräälle  vanhalle kurssille.

Aina paperin kuviointiin ja upeisiin mixed media taustoihin ei tarvita kalliita välineitä eikä monimutkaisia tekniikoita. Mielestäni hauskimmat tekniikat syntyvät käsillä olevia materiaaleja kokeillen ja niillä leikkien.

Mixed mediaan kannattaa suhtautua kuin Suureen seikkailuun, mieli avoinna ja kokemuksesta nauttien. Päämäärä ei ole tärkeintä! Kun tekniikoita harjoittelee ja niitä yhdistelee erilailla, syntyvät mielenkiintoisimmat työt. Kananttaakin rauhassa kokeilla eri tekniikoita erilaisille suttupapereille.
Kun ensimmäisiin kokeiluihin ei käytä sitä kauneinta taustapaperiaan, niin uskaltaa rauhassa varioida ja kokeilla, eikä tekemisessä ole onnistumisen taakkaa.

 

Tekniikka Torstain videoista poiketen, tämä tekniikka on tehty paksulle kuvioidulle kartongille.  Tähän tekniikkaan tarvitset:
  • gessoa
  • suolaa
  • vesivärit

Gesso voi toisille olla uusi aine, mutta lyhykäisyydessään kerrottuna, kyseessä on pohjuste aine, jota myydään kaikissa taidetarvikeliikkeissä ja esimerkiksi hyvin varustetuissa kirjakaupoissa. Gessoa tullaan käyttämään tällä kurssilla useammassa eri tekniikassa, sillä mixed mediassa se on yksi perustarvikkeista. Oman gessoni olen hankkinut Temperasta.

Monet vesiliukoisilla musteilla tehdyt tekniikat ovat siitä mukavia, että suihkuttamalla päälle vettä muste aktivoituu uudestaan ja sen työstämistä voi jatkaa. Kannattaa kuitenkin huomioida vesiliukoisten värien ominaisuus reagoida toistensa kanssa. Eli vaikka keltainen muste tai vesiväri olisi kuivunut ja päälle lisättäisiin sinistä, olisi lopputulos todennäköisesti vihreä.

Jos sekoittaa useita värejä keskenään saa mitä todennäköisimmin aikaiseksi epämääräisen ruskean. Suosittelenkin alkuun pitäytymään korkeintaan kahdessa, kolmessa värissä, jolloin sävyjen hallinta on helpompaa.

salasana: suolaa


Suolatekniikka from Minna Enqvist on Vimeo.

Tekniikka Torstai on samalla haaste sinulle lukija. Onko sinulla osa tarvikkeista pölyttynyt hyllyille? Haluatko oppia uusia tekniikoita? Tule mukaan! Kokeile videon tekniikkaa ja linkitä tekemäsi työ blogiini. Tulen katsomaan. Voit myös halutessasi ehdottaa minulle mistä aiheesta kaipaisit uusia tekniikoita ja ideoita. Jos joku käyttämistäni tarvikkeista on sinulle tuntematon, enkä esittele sitä riittävän hyvin videolla, niin kysy ihmeessä kommenteissa. Joku muu saattaa ihmetellä samaa!

Mukavia hetkiä Tekniikka Torstain parissa!

PS, jos tykkäsit, niin tilaa Youtube kanavani ja kerro Tekniikka Torstaista myös kavereille! Muista myös äänestää blogiani Kesän kuumin blogi äänestyksessä. Linkki sivupalkissa. Kiitos osallistumisestasi!