Hyvää huomenta kaikille! Ajattelin päivittää pikaiset kuulumiset koti-Suomeen ihan näin reaaliajassa. Minut on siis kutsuttu Temperan yhteistyömatkalle tutustumaan Pebeon tehtaille eteläiseen Ranskaan lähelle Marseillen kaupunkia. Pebeo on perinteikäs perheyritys joka valmistaa taidetarvikkeita, kuten maaleja ja erilaisia mixed media tuotteita.
Ensimmäinen päivä meille meni ihan vain maisemien ihailuun, majoittumiseen ja syömiseen. Totta kai syömiseen, olemmehan Ranskassa, kulinarismin synnyin seuduilla. Ja millaista ruokaa täällä onkaan! Olemme kutsuvieraita ja sen kyllä huomaa. Meistä on todella pidetty huolta. Ravintolat ovat olleet erinomaisia, hotelli on hyvä ja keskeisellä paikalla. Mutta ensis sijaisesti me olemme täällä oppimassa Pebeon tuotteista.
Eilen teimme kierroksen tehtaalla, jossa meille avattiin enemmän tuotteiden valmistusprosessia. Kävelimme ympäriinsä tehtaalla ja ihmettelimme! Vaikka moni asia nykyisin tehdään koneilla, on monia työvaiheita, joihin edelleen tarvitaan ihan oikeita ihmisiä. Mielestäni on myös hienoa, että suurin osa Pebeon tuotteista tehdään edelleen Ranskassa, jossa tehdas työllistää paikallisia ihmisiä.
Tehdaskierroksen jälkeen olemme tutustutuneet tuotteisiin ihan käytännön tasolla. Laskin että eilen laitoimme alulle 9 erilaista projektia Pebeon mixed media linjan tuotteilla. Todella mielenkiintoisia uusia juttuja olen päässyt kokeilemaan ja uusia ideoita on syntynyt myös ihan keskusteluissa muiden osallistujien kanssa.
Matkaporukkamme koostuu pääasiassa askartelu- ja taidetarvikekauppiaista, Ihana -lehden Kaarinasta ja minusta itsestäni, joka tässä tilanteessa edustan mixed media opettajaa.

 

Tähän mennessä reissu on ollut kaikinpuolin upea! Mutta nyt täytyy jatkaa aamupalalle, jotta jaksaa kokopäivän opetella uutta. Ihanaa päivää myös sinulle!
Yhteistyössä:
Tempera_logo