Harry Potter juhlat

Oikein hyvää Halloweenia kaikille! Meillä on biletetty tänä vuonna Haryy Potterina ja koirakaverina. Meillä pukeutumisen lisäksi iso juttu tuntuu olevan se, että asut tehdään alusta loppuun asti itse. Osa prosessia on tietenkin se, että lapset miettivät miksi haluavat pukeutua. Sen jälkeen lähdetään pohtimaan miten asu olisi toteutettavissa.

Meistä, siis minusta ja miehestäni ei kumpikaan oikeastaan osaa ommella. Puhumattakaan mistään kaavoittamisesta ja se tietysti näkyy työn jäljessä. Meillä on kuitenkin se periaate, että mikään ei ole mahdotonta. Lapset ovat mukana tekemässä, kokeilemassa, sovittamassa ja ideoimassa. Kaikki oppivat tekemällä.

Harry Potterin asu on lähtenyt taikasauvasta, jonka tein syömäpuikosta. Laittelen ohjeet tänne blogiin kunhan ehdin. Tekniikka on nimittäin helppo ja lopputulos todella autenttinen, vaikka itse sanonkin!
Viitta on ommeltu mustasta lakanasta. Rohkelikon merkin tulostin netistä ja liimasin sen Gel Mediumilla kiinni. Lopputulos ei ole ikuinen, mutta kestää hyvin muutamat kekkerit. Kravatin olen tehnyt paperista. Silmälasit on mun vanhat, niistä on poistettu linssit. Helppo ja hauska asu, jonka kruunasi tietenkin otsaan piirretty salama.

Toinen asu oli koira. Ei ehkä istuvin asu, mutta ainakin mukava. Tämä syntyi kun Prismasta tarttui mukaan sopivasti koiraisa huopa. Lapsi laitettiin siihen päälle köllöttelemään ja piirrettiin ääriviivat ja ommeltiin kiinni. Kaula-aukko piti jättää aika reiluksi, että siitä mahtuu sisälle. Näin ollen olkapäille piti vielä ommella napit, että puku pysyy päällä. Korvat on ommeltu kiinni hiuslenksuihin.

Täydellinen pikku koira!

Millaisia naamiaisasuja te olette tehneet?