Skräppäyskoulu osa 1 on nyt täällä. Tänään aloitetaan hyvin yksinkertaisesta sivusta, jossa pääroolissa on kolme keskeistä elementtiä, kuva, otsikko ja tarina. Jos oot mukana, nappaa mukaasi kuva tästä alta tai blogin sivupalkista. Skräppäyskoulua saa jakaa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

mainos

Tervetuloa mukaan Ihanat albumit Skräppäyskouluun! Skräppäyskoulu on nimensä mukaisesti koulu joka haastaa oppimaan uutta. Aloittevalle skräppääjälle se voi tarkoittaa ihan ensimmäisten sivujen tekemistä ja jo pidempään skräpänneille kenties jonkin uuden asian kokeilemista, itsensä haastamista. Haasteet ovat ohjeellisia, eikä niihin osallistumisessa ole suurempia sääntöjä. Kiva kuitenkin on, jos jaat omat työsi tänne blogiin tai instassa #ihanatalbumit

Koska monilla aloittavilla skräppääjillä on kynnys jakaa omia töitään julkisesti, niin haluan jakaa omat ensimmäiset työni täällä blogissa. Tässä kaksi ihan ensimmäistä sivuja, jotka olen tehnyt. Tästä näkee miten paljon tyyli on muuttunut, puhumattakaan valokuvaustaidoista. Skräppäystä aloittavalle annankin tärkeän neuvon. Ei kannata olettaa, että oma tyyli löytyy heti. Alku on kokeilua, matkimista ja uskaltamista. Oma kädenjälki kehittyy skräppäyksessä pikku hiljaa, toiston ja tekemisen kautta, ihan niin kuin kaikessä luovassa tekemisessä. Toivottavasti skräppäyskoulu auttaa sinua oman tyylisi löytämisessä ja rohkaisee sinua kokeilemaan uutta.

toka_leiska

Skräppäyskoulu sisältää videoita, esimerkki töitä ja omien sivujeni syntymistä avaavia videoita. Jokaisen haasteen otsikossa on kuitenkin tiivistettynä mistä haasteessa on kyse. Eli voit myös skipata videot ja siirtyä pelkästään haasteeseen. Tekemiäni töitä saa matkia, niistä voi hyödyntää tekniikkaa tai sommittelua, mikä ikinä omaa työskentelyä inspiroi. Toivon kuitenkin, että linkität skräppäyskoulun blogiisi ja työsi tänne blogiini. Käytän sivujen tekemiseen erilaisia tarvikkeita omista varastoistani, mutta voit vapaasti soveltaa tekniikoita omiin tarpeisiisi ja tarvikkeisiisi.

Käytössäni olevat tarvikkeet ovat:

 • kuviopaperit 12×12 tuumaa
 • valkoinen kartonki 12×12 tuumaa
 • erilaiset koristeet ja tarrakirjaimet
 • musta mustetyyny, esim. StazOn
 • vesiliukoisia Distress musteita
 • vesivärit, itse tykkään käyttää merkkiä Ecoline, mutta kaikki käy
 • akryylimaalit, minulla on mm. Amsterdam merkkisiä
 • sakset
 • paperileikkuri
 • liima, kaksipuoleinen teippi, kohotarrapalat
 • sabluunoita
 • leimaisimia
 • meikkisieniä

Näihin saattaa tulla jotakin lisää matkan varrella, mutta näilläkin pärjää. Toisaalta voit hyvin osallistua, vaikka käytössäsi ei olisi listattuja tarvikkeita. Vain mielikuvitus on rajana.

Skräppäyskoulu osa 1

Tässä ensimmäisessä osassa yksinkertaistetaan sivu käsittämään kolme elementtiä, kuvan, tarinan ja otsikon.

Tekemässäni sivussa käytetyt tarvikkeet:

 • kaksipuoleinen teippi
 • 3x kuviopaperi
 • valkoinenkartonki
 • puukuvioita
 • korkkitarroja
 • musta tussi kirjoittamiseen

 

skräppäyskoulu osa1
skräppäyskoulu osa1

Tässä video siitä miten oma sivuni syntyi.

Ja nyt on sinun vuorosi skräpätä!

 Loading InLinkz ...