Raparperikakku on maukas, mehevä ja ihan naurettavan helppo tehdä. Se käy hyvin kahvipöytään kun odotetaan vieraaksi mummoja tai muita mummoilijoita. Ja mummoiluhan on siis pop. Mutta raparperikakku tai ylipäätään mikä tahansa kahvikakku kuulostavat kieltämättä siltä, että on katettava lasikuistille porsliinikupit, ja mielellään pukea päälle hulmuava helmainen kesämekko. Ja ehkä kakun jälkeen on vielä juoksenneltava koivikossa aviomiehen kanssa. Eh.

Mun mielestä sellainen kodikas mummolamaisuus on hyvästä. Tykkään katsoa keittiön ikkunan edessä olevia pelargonioita, astella paljain jaloin räsymatoilla ja ihailla tapetteja, joiden valmistus on aloitettu oman mummoni nuoruudessa. Tykkään erityisesti mummolamaisista astiosta ja vanhoista sympaattisista kaapeista. Mutta mummoilu on minulle hyvin vahvasti myös sitä, että osaan tehdä itse tai tiedän miten asiat syntyvät. Tiedättehän, ennen vanhaan mummot osasivat tehdä itse niin vaatteet kuin juustonkin. Jos jokin asia hajosi niin se korjattiin.

Vaikka nykyisin monet asiat ovat hankalia tai jopa mahdottomia korjata itse, (koska tietokoneet) on ruoka sellainen asia, jonka toivoisi säilyvän niin yksinkertaisena, että se olisi mahdollista tehdä edelleen itse. Toivoisin syöväni raaka-aineita, jotka tunnistan ja ymmärrän. Joiden merkityksen tiedän. Ihan niin kuin mummoni teki.

Kannattaa myös katsoa muut raparperi reseptini.

raparperikakku_2

Raparperikakku

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
1.5 dl raparperihilloa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl kardemummaa
4.5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

RAPAPERPERIHILLO

2 l raparperinpaloja
1/2 dl vettä
n. 1,5 dl hillosokeria
Tee ensin hillo. Laita raparperipalat ja vesi kattilaan. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan.
Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti.
Jäähdytä hillo.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten margariinisula, kerma sekä raparperisose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun torvivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

raparperikakku

Maista myös rahkainen rapaperipiirakka ja raikas raparperijuoma.