Mehevä banaanikakku on hävikki ruokaa parhaimmillaan. Herkullisimman kakun leivot nimittäin niistä ruskeista banaaneista, joita kukaan ei oikeen enää huoli syödä. Itse tykkään banaanikakusta mausteisena versiona, mutta jos itse et niin kaneleista sun muista välitä, niin kakun leipoo toki ilmankin. Banaanikakku on täydellinen vierasvara, jos siis malttaa odottaa niitä vieraita. Ja tää muuten sopii mainiosti niihin herkkuihin, jotka voi tehdä kotona valmiiksi ja viedä mukanaan mökille. Kakku nimittäin vain paranee muutaman päivän. Jos haluat kakusta visuaalisesti viehkeämmän, niin voit tuprutella päälle tomusokeria tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kinuskia ja pähkinöitä.

Ruudun tällä puolella ollaan jouduttu ukaasien eteen. Yrittäjyyden ensimmäinen vuosi on ollut hyvä, mutta sangen raskas. Vuoteen on mahtunut kaikenlaista ennalta-arvaamatonta stressin aiheuttajaa. Kaikesta on selvitty, hengissä ollaan ja yritys voi hyvin. Mutta huomaan, että oman hyvinvointini kustannuksella. Vaikka tiedän, osaan ja tykkään liikkua ja syödä hyvin, niin voimien loppuessa tingin juuri näistä asioista. Kun kalenteri täytyy, tipahtavat omat urheilukerrat ensimmäisenä ja kasvikset unohtuvat lautaselta. Aina sama juttu! Työterveyslääkäri kehoitti tekemään asialle jotain, ettei nyt vaan sattuis mitään.

Olen aikaisemminkin käsitellyt näitä hyvinvointi asioita täällä blogissa. Varmaan ihan tasaisin väliajoin. Mistä se johtuukin, ettei ihminen vaan opi. Aina puhutaan, että terveellisten elämäntapojen käyttöön otto on elämäntapa muutos, niin kuin se varmaan onkin, mutta meikäläisen elämäntapamuutos kulkee aina väärään suuntaan.

Tämä banaanikakku on leivottu ihan tavallisella sokerilla, mutta sokerittomia ohjeitakin internetti pullollaan. Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi Hannan Sopan reseptiä, johon sokerin sijaan tulee hunajaa.

banaanikakku | kuivakakku | kahvikakku | leivonta | resepti

Banaanikakku

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kypsää banaania, mieluiten yli kypsiä
2 dl turkkilaista jogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Sulata ja jäähdytä voi ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

banaanikakku | kuivakakku | kahvikakku | leivonta | resepti

Kannattaa myös katsoa raparperikakun resepti!