Taste of Helsinki, meikäläiselle se kesän odotetuin festari, on parasta aikaa meneillään. Kävin eilen maistamassa melkoisen laajan setin tarjolla olevia herkkuja ja ajattelin jakaa omat suosikkini teille.

Kävi kuitenkin niin legendaarisesti, että ilma oli kuin morsiain, ruuat toinen toistaan parempia ja Koskue 75 sen verran erinomaista, että mä en kertakaikkiaan muistanut instastoorissien lisäksi ottaa juurikaan mitään kuvia. Mutta vaikka se blogin kannalta onkin ikävää, koen, että se kertoo melko paljon tapahtuman tunnelmasta. Herkullinen ruoka vaan vei mukanaan. Amatöörimeininkiä, mutta Instan puolelta tosiaan löytyy videomatskua.

Olin jo etukäteen päässyt maistamaan muutamia annoksia, niistä voit lukea lisää täältä ja täältä. Ja Bistro o matin tartarin olin käynyt syömässä jo pariin otteeseen, sillä se löytyy ravintolan listalta.

Kuvituskuva Taste of Helsingin sivuilta

Mut tässä mun lempparit:

Bistro omat: Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää -10mk
Passio: Parsakeittoa ja ibericotempuraa -6mk
Pastor: BISTEK TATAKI CON SHIITAKE- Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia -6mk
Toca: Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa -6mk Mun suosikki!
Ludu: Valkosuklaa cremeux, mallascrumblea, koivunmahlavaahtoa ja suolaheinäjäätelöä -6mk
Miehen yhdeksi suosikiksi nousi Shelterin KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia -6mk

Voi olla, että Kirkkonummelaisena olen puolueellinen, mutta tykkäsin kyllä kaikista Bistro o matin ruuista, kun taas todella paljon kehutut Grön ja Savoy, eivät olleet mun lemppareita. Onneksi tarjontaa on kuitenkin niin paljon, että jokaiselle löytyy aivan varmasti jotakin!

Kannattaa myös käydä kurkkaamassa viimeistä nurkasta löytyvä kotimaisten tislaamoiden tarjonta.

Tälläiset pikaiset vinkit tällä kertaa, kiireisen viikon päättää mun osaltani vielä päivä Helsingin design schoolissa ja sen jälkeen me suunnataan viikon lomalle lappiin!