Taste of Helsinki on Kansalaistorin puistossa 15.-18. kesäkuuta järjestettävä ruokafestivaali. Mukana on kymmenen huippu ravintolaa, jotka kaikki tarjoavat kävijöille neljä annosta, joista kävijät voivat koota itselleen mieluisan menun.

LOUNAAN TARJOSI Taste of Helsinki

Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka
Kuva Taste of Helsinki

Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka

Sain ilokseni kutsun Taste on Helsinki Pressilounalle, jolla mukana olevat ravintolat paljastettiin suurelle yleisölle. Pääsimme myös maistamaan muutamia tapahtumassa tarjolla olevia ruokia ja juomia.

Minun on näin alkuun tunnustettava olevani Taste of Helsinki amatööri. Vaikka tapahtuma on järjestetty jo kuusi kertaa, olen harmillisesti päässyt paikalle vain kerran. Viime kesänä. Sattui vielä sangen tyypillinen suomalainen kesä ilma, kylmää ja sateista. Silti kokemus oli hieno. Osallistuimme Viinikouluun ja maistelimme mahan täydeltä toinen toistaan parempia ruokia. Ja viinejä. Ja vielä vähän herkkuja. No, saatte varmaan kiinni tapahtuman ideasta, viiniä ja hyvää ruokaa. Hyvää ruokaa ja viiniä.

Tänä vuonna mukana on kuusi edellisiltä vuosilta tuttua ravintolaa. Bistro o mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään helsinkiläiset ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, tallinalainen Noa, sekä Sasu Laukkasen luotsaama villivihannes aiheinen pop up ravintola TuOHi.

Ja tekisipä mieleni sanoa, että “Eikä tässä vielä kaikki!”. Niin kuin sanonkin. Sillä tarjolla on myös erinomaisen hyvä kattaus juomapuolta. Ja mikä olisikaan ruokafestari ilman mahdollisuutta päästä kauhan varteen? Electrolux Chef’s Secrets on kokkikoulu, jossa pääset kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenten rinnalla.

Käy tapahtuman sivuilla tsekkaamassa tarkemmat tiedot. Liput tulevat myyntiin tänään klo 9.00, joten eiköhän nähdä Kansalaistorilla?

Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka
Kuva: Taste of Helsinki

Pressi lounaalla maistettiin kolmea herkullista annosta Savoyn, Shelterin ja Pastorin tarjonnasta. Omaksi suosikikseni nousi Savoyn mustaherukalla maustettu silakka Escabeche, peruna helmiä ja tillikreemiä. Vähän kuin kevät lautasella. Aivan ihanaa.

Mitään moittimisen sijaa ei löytynyt Shelterin karitsastakaan. Oliivilla ja oreganolla täytettyä luomukaritsankylkeä, porkkanahummusta ja lehtikaalia.

Jälkkäriksi Pastor tarjosi Tres Leches, Kolmen maidon vanilijakakkua, maitosorbettia, dulce de leche, sitruunamarenkia. Josta erityismaininnan saa aivan ihana ja yllättävän raikas marenki.

En jaksa odottaa kesän koko kattausta!
Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka

Taste of Helsinki | Kansalaistori | ruoka
Kuva: Taste of Helsinki

Mitä ravintolaa sinä odotat eniten? Itse tietenkin ylpeänä odotan oman kylän Bistro o mattia, mutta antivillivihannes ihmisenä toivon myös yllättyväni positiivisesti TuOHesta. Vaikkakin juhlavuottaan viettävä Savoy on varmasti kova.