Passio on yksi suosikki ravintoloistani Helsingissä. Ruoka on aina hyvää, palvelu erinomaista ja juomapuolella löytyy valinnanvaraa sekä viineistä, että oluista. Passio on ensimmäistä kertaa mukana Taste of Helsingissä.

YHTEISTYÖSSÄ: Taste of Helsinki

Sunnuntaina minulla oli ilo ja kunnia päästä illalliselle Passioon yhteistyössä Taste of Helsingin kanssa. Olen käynyt Passiossa syömässä useita kertoja aikaisemminkin ja ruoka on joka kerta ollut herkullista. Tälläkin kertaa odotukset olivat korkealla, sillä olin lukenut Passion Taste of Helsinki annoksista pelkkää hyvää.

Seurakseni illalliselle saapui Jenni Vastaisku ankeudelle blogista ja Jussi, Passion ravintoloitsija ja olutmestari. Olin ilmoittanut kotiin, että pari tuntia varmasti menee, mutta tiedättehän kuinka nopeasti aika voi kulua hyvän ruuan, viinin ja seuran kanssa? Nyt kaikki palikat olivat sen verran osuvasti kohdillaan, että parin tunnin jälkeen vilkaisin ensimmäisen kerran kelloa ja totesin, että pitkäksi taitaa mennä.

Siinä vaiheessa iltaa kun vertailimme ulkomaan reissuilta saamiamme ruokamyrkytyksiä ja keskustelimme suomen ensimmäisestä ebola-epäilystä, olin melko tyytyväinen, että valtaosa ympärillämme ruokailevista ihmisistä oli vieraskielisiä. Puhuimme tietysti myös ruuasta. Ja Taste of Helsingistä. Ja loppujen lopuksi myös elämästä yleensä. Illan päätteeksi ei olisi uskonut, että tapasimme toisemme ensimmäistä kertaa vasta muutamaa tuntia aiemmin.

Passio | Taste ofHelsinki | ravintola | Helsinki

Passio | Taste ofHelsinki | ravintola | Helsinki

Passio on mukana Taste of Helsingissä ensimmäistä kertaa. Odotukset ovat kovat. Siis minulla, mutta myös ravintoloitsijoilla. Minä odotan nauttivani gazpachosorbettia auringon paisteessa kuohuvaa siemaillen. Ravintoloitsija taas toivoo kaupunkilaisten löytävän Passion herkullisen ruuan, erinomaiset viinit ja omassa panimossa tehdyt oluet.

Ravintoloitsijan mukaan Passio edustaa skandinaavista eurooppalaista keittiötä. Mun mielestä Natan lanseeraama konsepti “Passio – ravintola, jossa on hemmetin hyvää ruokaa”, on loistava. Kotiin tultuani muisteltiin miehen kanssa kaikkia niitä annoksia mitä ollaan Passiossa syöty. Itselleni nousee mieleen poro tartar, kun taas mieheni muisteli ensi kohtaamistaan kateenkorvan kanssa. Vaikka ruoka on aina ollut erinomaista, on se myös hyvällä tavalla haastanut meikäläistä. Tällä kertaa keittiön tervehdyksessä oli mukana maksaa, joka on itselleni ennakkoluulon aihe numero yksi. Samassa sarjassa painii tuo Tanelle mieleen jäänyt kateenkorva. Tai Taste of Helsinki menusta löytyvä veripalttu.

Nyt menussa näkyi  tietenkin kevät. Parsakeitto ibericotempuran kanssa oli loistavaa, mutta ehdottomaksi suosikikseni nousi gazpachosorbet. Se oli raikasta ja ihanaa. Suhtaudun ruokaan tunteella ja ravintolaillalta odotan aina elämystä. Elämystä joka syntyy kun ruoka, viini ja palvelu toimivat niin hyvin yhteen, että kokemus on enemmän kuin noiden kolmen palasen summa. Passio toimii joka kerta. Ruoka on herkullista, mutta myös yllättävää. Viinit ovat nautinnollisia. En muista yhtäkään merkkiä, saati rypälettä. Sen sijaan mielessäni on viinin hedelmällinen tuoksu ja ilo siitä kun viini ja ruoka toimivat niin hyvin yhteen, että olo on mukavan pirskahteleva. Ja siinä on myös syy siihen, että palaan Passioon yhä uudelleen.

 Passio – Taste of Helsinki menu:

Gazpachosorbet ja vähän vegeä (v)

Parsakeittoa ja ibericotempuraa

Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa

Nimikkoannos: Passiopusu

Passio | Taste ofHelsinki | ravintola | Helsinki

Passio | Taste ofHelsinki | ravintola | Helsinki

Haluatko mukaan Taste of Helsinkiin?

Arvon 2 kpl lippuja 15.-18. kesäkuuta järjestettäville Taste of Helsinki -ruokafestivaaleille.

Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän, mikä on suosikki annoksesi Taste of Helsingin tarjonnassa. Löydät menun kokonaisuudessaan täältä. Lue lisää tämän vuoden kattauksesta täältä.

Arvonta päättyy perjantaina 9.6. klo 21:00. Muistathan jättää kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.