Meidän perheestämme löytyy yksi jos toinenkin Harry Potter fani. Olemme nähneet elokuvat, lukeneet kirjoja ja käyneet jopa Harry Potter Studioilla Lontoossa. Ja tietenkin juhlineet Halloweenia Harry Potterin hengessä. Kannattaa katsoa ideat Harry Potter asuun täältä ja juhlien järjestelyyn täältä.

Leijuvat kynttilät olen tehnyt led -tuikuista, joiden ympärille olen kiinnittänyt kaksipuoleisella teipillä leivinpaperia ja sen jälkeen kiinnittänyt kynttilät siimalla kattoon. Lopputulos oli hämyisässä valossa sangen vakuuttava. Kattauksen kruunasi jokaiselle yksilöllisesti tehdyt DIY taikasauvat.

 

Lupasin jo vuosi sitten laittaa ohjeet itse tehtyihin taikasauvoihin, mutta kaiken keskellä se on unohtunut. No, mikäpä olisi parempi aika kuin seuraavan vuoden halloween! Mielestäni näiden teossa hinta-laatu suhde on mitä mainioin. Upeaan lopputulokseen pääsee nimittäin helposti ja edullisesti.

DIY taikasauvat

DIY taikasauvat

Tarvikkeet taikasauvoihin:
  • puisia syömäpuikkoja
  • kuumaliimaa
  • akryylimaaleja
  • patinaa tai muuta metallivahaa
Aloita levittämällä kuumaliimaa syömäpuikon ympärille. Levitä paksumpi kerros “kahvaan” eli syömäpuikon paksumpaan osaan. Koristele myös puikon varsi, niin että kärkeä kohden liimaa on vähemmän. Tässä kohtaa mitä rumempi, sen parempi, pitää paikkansa. Kokeile erilaisia variaatioita, mutta ole varovainen kuuman liiman kanssa. Kuumaliima kovettuu nopeasti, joten erillistä kuivumis aikaa ei tarvita.
Seuraavaksi maalaa taikasauvat. Itse käytin tässä erisävyisiä ruskeita akryylimaaleja, mutta uskoisin kaikkien kotoa löytyvien peittävien maalien käyvän. Anna sauvojen kuivua kunnolla ennen seuraavaa vaihetta.
Viimeisen silauksen taikasauvoihin tuo patina. Patina levitetään käsin sauvan korkeimpiin kohtiin. Käytännössä vaha hierotaan sauvaan joka puolelle ja se tarttuu vain kuumaliiman korkeimpiin kohtiin. Patinaa myydään askartelukaupoissa.
Ja kas näin. Sinulla on lähes aitoja taikasauvoja vaikka koko perheelle!

 

DIY taikasauvat

Ja ei kun vaan taikomaan.

Etsitkö inspiraatiota halloweeniin? Klikkaa yllä olevaa kuvaa!